26-4 Muzelloop in Irnsum

In Jirnsum woont een fanatieke hardloopfamilie v.d. Bij die je bij iedere hardloopwedstrijd hier in Friesland en bij triatlons tegen komt. Pieter en Sietske zijn de ouders van Douwe en Teake en ook de jeugd loopt geregeld hard. Douwe zit op het CIOS in Heerenveen en kreeg de opdracht om een evenement te organiseren voor studie punten en kwam op het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren.
Natuurlijk in eigen dorp en daar loopt een riviertje langs de Muzel die door het landschap gaat en voor een groot deel hardlopend te volgen, leuk, afwisselend en veel lopers zullen dit nog niet kennen.
Overleg gehad met zijn ouders, die vonden het een goed idee en de school ook, dus aan de slag en een draaiboek maken. 

De Twee Gemeenten het eetcafé en Partycentrum gevraagd of hij die als startlocatie mocht gebruiken voor de inschrijving en kleedgelegenheid en vroeg meteen of ze hem ook wilden sponsoren. Dat lukte en Douwe ging op zoek naar nog meer sponsoren. Die vond hij in Bij Folkert, Curves, Andreanum bloembinderij en Elzinga specialist in spuitwerk en Bogra-Matic graveerindustrie.

Hij had een mooie route gevonden over 5 – 8 – 10 km. Dus voor elk wat wils. Ging met dit plan naar Jan Kooistra van SV Friesland die al 40 jaar ervaring heeft met het organiseren van dit soort evenementen.
Samen de hardloopkalender bekeken en de woensdag 26 april geschikt gevonden als datum om deze loop te organiseren.
Douwe kreeg de nodige adviezen en kon zijn gang gaan en kan op de medewerking van SV Friesland rekenen..
Vergunning aanvragen bij de gemeente Leeuwarden, vrijwilligers vragen, sponsoren benaderen, medailles en prijzen regelen, zo nu en dan Pa en Ma advies vragen, folders en posters laten maken, routebordjes etc.

Website maken, folders verspreiden via SV Frieslandfoldermapje en in het clubblad van hun de Trimbode en ook de pers benaderen.
Voor € 5,00 mag iedereen meelopen De inschrijving is vanaf 18.30 uur tot 19.15 uur in een zaal van De Twee Gemeenten, parkeren kan op het grote parkeerterrein dichtbij de start en inschrijflocatie.
Om in aanmerking te komen voor een prijs hoef je niet bij de eerste drie te zitten. Iedere deelnemer heeft een kans op een prijs, het startnummers is meteen een lotnummer voor een prijs in natura. Dus kan het zomaar gebeuren dat een van de laatsten toch een prijs heeft gewonnen in de gratis verloting op startnummer. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door sponsoren.

Volgende week woensdag is het dan zo ver, Douwe is er klaar voor, start en finish mooi dichtbij De Twee Gemeenten alwaar naast het fietspad een mooi grote groenstrook is.  Daar kan de boog, verzorgingskar, etc. mooi staan.
Jammer is het, dat na het vaststellen van de hardloopkalender er toch nog twee loopevenementen bij zijn gekomen.  Maar Douwe verwacht toch wel honderd lopers aan de start,
Ylona Kruis en Riekele Kobes -Friese toppers- komen ook. Verder zal de SV Friesland trainingsgroep van de woensdagavond nu naar Jirnsum komen om mee te doen aan de Mûzelloop. Na deze loop volgen er op woensdagavond meer loopjes van de SV Friesland. Zoals  in Lekkum, Wijtgaard en Stiens.

De winnaars krijgen een prijs, de snelste drie van elke afstand bij de mannen en vrouwen. En voor de snelste Jirnsumer is er ook een prijs.  De prijsuitreiking is bij de finish, daar staat het ereschavot.

Graag tot ziens op woensdag 26 april in Jirnsum!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.