2/6 Hoeve aan den Wegboslopen

Canicrossers welkom bij Hoeve aan den Wegboslopen

CarnicrossKomende zaterdag 2 juni organiseert de Sportvereniging Friesland de eerste Hoeve aan den Wegbosloop van dit jaar.
Een prachtig loopevenement wat elk jaar meer deelnemers trekt, zaterdag worden er 150 deelnemers aan de start verwacht. De keuze is groot zo kan men kiezen uit 3-6-8-10-16-21-32 km. De start is om 11.00 uur bij eetboerderij De Hoeve aan de bosweg tussen Diever en Oude Willem. Het parkoers is uitgezet in de bossen van het Drents Friese Wold op verharde wegen. Hij is iets anders dan voorgaande jaren omdat een pad afgesloten is voor fietsers en lopers. De route is aangegeven met bordjes en kalkpijlen. Door de bocht hangt er lint. Er zijn twee roosters in de route, je kunt door het hekje om deze te omzeilen.

Nieuw!
Nieuw is dit jaar dat er deelnemers meedoen samen met hun hond, van de canicrossvereniging Drenthe & Overijsel. Deze starten nadat de 3-6 km is gestart, dat doen ze 11.05 uur. De canicrossers starten dan om de minuut en lopen op het 3 km parkoers. Honden zijn aangelijnd. Er is kleed.-Douchegelegenheid in de twee wasplaatsen op de camping. Neem wel een 50 eurocentmunt mee voor warm water. Aanmelden kan vanaf 9.30 uur bij de eetboerderij, het inschrijfgeld is vier euro, ook voor de 32 km.
Wie een medaille wil betaald drie euro meer, 80% van de lopers doet meestal mee voor organisatiekosten. 

Verzorging op de 4 km van de kleine route of 6 km van de grote route. Bij doorkost en finish is er ook verzorging. Marathonklokken bij de finish en tijden worden handmatig genoteerd uitslagen op de site www.svfriesland.nl ook informatie op deze site of www.hardlopendnederland.nl Parkeren op het parkeerterrein of bij de start/finish. Niet op met lint afgezette bermen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.