26/1 Open Wintertrainingsloop Kollumerland

3e OPEN WINTERTRAININGSLOOP KOLLUMERLAND

Kollumerzwaag – Aanstaande zaterdag 26 januari 2013 zal er in samenwerking met vv Friese Boys weer een recreatieve groepstrainingsloop plaatsvinden.

Winterlopen

De start is 10.00 uur vanaf de kantine van vv Friese Boys. De winterse omstandigheden zijn aanleiding voor veel afgelastingen van buitensporten. Veel voetballers bijvoorbeeld zien wedstrijden en trainingen overgaan, terwijl hardlopers veel afgelaste wedstrijdlopen meemaken of in deze regio verder geen lopen hebben.

Om tegemoet te komen aan trainingsbehoefte van veel sporters wordt er door fysiotherapeut, marathonloper Piet Boelens, lid van SV Friesland, uit Kollumerzwaag een route uitgezet in Kollumerland. Voetbalvereniging Friese Boys uit Kollumerzwaag stelt evenals eerder in 2010 kleedgelegenheid, douches en kantine beschikbaar. Het parcours is autoluw, de paden – in een schitterende omgeving- zijn goed te belopen, terwijl het looptempo beslist niet te hoog is.

Er zal over twee afstanden gelopen kunnen worden: 9 km en 15 km. Genieten van de prachtige natuur in de veelal ongerepte witte wereld, dé voorwaarde van prettig hardlopen, ligt binnen bereik zaterdag. Het prachtige Friesch Dagbladbos is weer bij de (langste) route inbegrepen!

De start is zaterdagochtend om 10.00 uur bij de kantine van voetbalvereniging Friese Boys, Beukerstrjitte 2, 9298 PS Kollumerzwaag. De kantine en kleedgelegenheden zijn vanaf 9.30 uur geopend.

Voorop de groep is een voorloper die de route en tempo aangeeft. Het gaat niet om een snelle tijd te lopen, maar zuiver om het genieten van het prachtig besneeuwde landschap en het bewegen. Immers veel mensen hebben in dit nieuwe jaar zich voorgenomen om meer te bewegen. De loop staat open voor een ieder! Men dient zelf evt. drinken en voeding mee te nemen voor onderweg. Na afloop is er douchegelegenheid.

De inleg is € 2,50 voor de organisatiekosten. Na de finish staat de gratis snert klaar! Vooraanmelden hoeft niet, voor nog meer informatie Piet Boelens 06-51550763, pietboelens@planet.nl  of zie op: www.frieseboys.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.