26/11 Slachterin te Wommels

Jubileum editie 10e Slachterin/Halve Marathon van Wommels

Slachtebrug

Slachtebrug

Na het hardloopfeest op Terschelling en de Marderhoekloop in Oudemirdum  en 19 november de Hele en Halve Marathon van Leens waar SV Friesland medeorganisator is, staat 26 november de Slachterin/Halve Marathon van Wommels op het hardloopprogramma. Voor deze 10e editie worden ruim 200 deelnemers verwacht voor deze loop die wordt uitgezet door Wietse Jonker en Ultsje Wiersma over de Slachtedijk en over de Slachtebrug De Kromme.

De start is vanuit Café Het Reade Hynder waar de inschrijving is. In het gymnastiekgebouw van de Bogermanschool  is douche en kleedgelegenheid. Hier is ook parkeergelegenheid en bij het gemeentehuis  en sportvelden is ruimte genoeg om de auto’s neer te zetten. Dit mag beslist niet bij de JUMBO supermarkt  hier staan verkeersregelaars om de lopers naar de juiste parkeerplaats te wijzen. In het centrum van Wommels is er weinig parkeerruimte.

De start is om 11.00 uur en de te kiezen afstanden zijn  2-5-10-21.1 km. Inschrijven kan vanaf half 10 in de cafézaal tot 10 minuten voor de start. Deze start is aan de rand van het dorp de finish van de 2 – 5  – 10 km is bij de Brandweerkazerne, die van de halve marathon is bij het Café/Restaurant Het Reade Hynder ’T Noard  6 8731 BB Wommels.
De route wordt met kalkpijlen aangegeven, bij nat weer met bordjes en lint.

De route gaat vanaf Wommels naar Kubaard, Swarte Beien, Kromme Zijl, De Nije Kromme, Slachtebregge, de Slachtedyk, De Gouden Engel, De Klieuw, Reahûs, Melahuizen, Itens, Easterein, Wommels. Een prachtige route om te hardlopen, weinig last van het verkeer en onderweg om de 5 km warm drinken en na de finish bouillon, thee, multivruchtendrank en fruit. Veel lopers gaan na de loop aan de heerlijke snert in het Reade Hynder.

Inschrijven kan vanaf  € 3,50 wie een medaille wil betaald € 2,00 extra, maar 80% van de lopers lopen voor organisatiekosten. Prijzen zijn er alleen te winnen in de gratis verloting op startnummer. Deze loop wordt georganiseerd onder de vlag van de Nederlandse Atletiekunie die vrijwilligers en deelnemers heeft verzekert. Voor informatie over de route 0515-332607 Wietse Jonker.

De tijdjury neemt de tijden op plus startnummer welke na de loop staan op www.svfriesland.nl. Hierop komt ook het verslag en de foto’s die op de route zijn gemaakt. Deze loop staat op de hardloopkalender Noord Nederland op de nieuwe site www.hardlopendnederland.nl  een site die heel goed wordt bezocht en actueel blijft.

De EHBO van Wommels e.o. verlenen ook hun medewerking, de gemeente Littenseradiel gaf toestemming om dit loopevenement te organiseren.
Deze Slachterin – Halve Marathon van Wommels  maakt deel uit van het SV Frieslandloopcircuit 2011 waar veel SV Friesland aan deelnemen. Deelname staat open voor iedereen die één van deze afstanden hardlopend kan afleggen, je hoeft dus niet lid te zijn van sportbond of vereniging. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.