26/2 Oerpolderloop It Heidenskip

Inschrijving  4e Oerpolderloop It Heidenskip geopend

Oerpolderloop 2012

De eerste twee edities van de Oerpolderloop waren zeer succesvol. Deze loop is opgezet en twee jaar georganiseerd door Antje en Folkert Jellesma van Bij Folkert Outdoor & Running  Sneek. Dit jaar is SV Friesland weer gevraagd deze loop te organiseren. De regionale atletiekvereniging Horror assisteert SV Friesland met de tijdwaarneming.

Inschrijven kan vanaf nu via www.inschrijven.nl  de deelnemers limiet is 500 en er kan tot ruim een week voor de loop vooraf worden aangemeld.  Op de dag zelf is ook beperkte nainschrijving mogelijk wel is het dan € 2,00 duurder om deel te nemen. Het inschrijfgeld is € 8,00 bij voorinschrijving, SV Frieslandleden krijgen een € 1,00 korting.  Iedereen krijgt een bruikbare herinnering aan deze 4e editie.
Routes:
Oerpolderloop 14 km
Oerpolderloop 7.2 km

Prijzen zijn er in verschillende categorieën, dit zijn prijzen in natura en worden nadat de laatste loper de finishlijn is gepasseerd uitgereikt in het dorpshuis It Swaeigat Branburren 26 8724 LH It Heidenskip

De tijdwaarneming gaat handmatig, dus geen chipmat, marathonklokken staan om de 5 km en bij de finish. De jury noteert de nummers en tijden, uitslagen ’s avonds op de site www.svfriesland.nl Ook komen hier de verslagen en foto’s te staan.

De route blijft gelijk, volgens afstandmeten.nl is hij 14.151 meter lang, Jan Kooistra heeft hem als officieel parkoersmeter van de bond nameten met de jounes counter. Iedere kilometer zal dan ook weer worden aangegeven. Dit jaar is er ook een 7 km loop. Start ook om 14.00 uur.

De Oerknal zal precies om 14.00 uur klinken, de route is autoluw en er is 2 keer verzorging onderweg en SV Frieslandverzorging na de finish.  In het dorpshuis is er snert etc.  Er is een voorfietser en bezumfietser.  De route is aangegeven met gele kalkpijlen.

Het parkoersrecord staat op naam van Said Kanfaoui 46.06 de snelste Nederlander is Jan Scheenstra 48.57 en bij de vrouwen Ylona Kruis 55.20 voor het verbeteren van deze tijden is er een extra premie beschikbaar gesteld.

De 1e editie, 1 maart 2009  werd gewonnen door Jan Scheenstra  Zuidveen  AV Start’78  in 48.57 Rahel Bellinga Soest won bij de vrouwen 55.34   er stonden toen 405 deelnemers aan de start. Hun namen staan op de “Hikke”bij Folkert in de winkeletalage. De winnaars en de nummers twee en drie Gerrit Kramer en Jan Albert  Veenema en Ylona Kruis en Maaike Hornstra  kregen het signeerde boek van Hylke Speerstra De Oerpolder.  In 2011 wonnen Willem de Boer 51.53 en Ylona Kruis 57.33 360 deelnemers.

De 2e editie, 7 maart 2010, werd gewonnen door Said Kanfaoui uit Gouda 46.06 voor Willem de Boer en Sjoerd Veldman. Ylona Kruis won bij de vrouwen 55.20 voor Rahel Bellinga en Anneke de Boer.

Op iedere zondagmorgen tot aan 26 februari 2012 zijn  er een gratis clinics in het Rijsterbosk  in Rijs Gaasterland.  Deze trainingen worden gegeven door Folkert Jellesma en Ton v.d.Mark. Vooraanmelden hoeft niet. Gewoon op tijd in het bos zijn, even je voorstellen aan Folkert of Ton en je kunt meelopen met de Loopgroep Vreemde Figuren/switte yn it Rijsterbosk..

We trainen iedere zondagochtend en starten om 9:30 uur bij de ingang van het Rysterbosk.  De structuur van de trainingen zal altijd gelijk zijn; inlopen, warming-up, 15/90 programma, interval en uitlopen. Na verloop van tijd zal de opbouw voor iedereen duidelijk zijn, zodat er altijd -ook bij afwezigheid van de trainer- getraind kan worden. De trainingen zijn gratis en u kunt zich gewoon bijvoegen om 9:30 op het linker parkeerterrein van het Rysterbosk. (parkeerplaats bij de zwarte pijl). Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

Nog meer informatie en routes zie www.hardlopendnederland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.