27-5 Langste Straatloop van Nederland in St.-Jabik

IN VERBAND MET DE HOGE TEMPERATUREN VAN ZATERDAG 27 MEI WORDT ER GEEN 30 EN 35 KM AFSTANDSLOOP GEHOUDEN. DE ANDERE AFSTANDEN GAAN WEL DOOR!

Op zaterdag 24 juni wordt de Mar-athon rond Sneek en meer georganiseerd. Dit is een Halve- en Hele marathon en wordt georganiseerd in de avonduren. Nieuw hier is dat op vrijdagavond 23 juni de Starteiland Run, de BOB Waterstadwandeling en het 1e Finishers Festival haar opwachting maken.
Meer info: Mar-athon

Langste Straat Loop

De Sportvereniging Friesland organiseert hiervoor een testloop op zaterdag 27 mei met als starttijd 17.00 uur. Een heel ongewone tijd en hierdoor is er wel wat verwarring ontstaan. In het clubblad De Trimbode stond 11.00 uur (de starttijd van vorig jaar) en ook is er 16.00 uur aangegeven op enkele sites. Maar op de folder, de loopkalender, de site van de Atletiekunie en in de Runners staat de juiste starttijd: 17.00 uur! 

Dit jaar is de start weer vanuit de Hofstraat. De inschrijving is in de garage van de Familie Leeuwen Hofstraat 1. Hier staat ook de verkleedtent en douchen kan na afloop in Sportcomplex De Fijfskaar. De finish is ook in de Hofstraat waar de verzorgingskar staat met geluid van Christiaan Valk. Hier staan de marathonklokken en worden de tijden handmatig genoteerd. Het straatgedeelte is afgezet. Parkeren kan op verschillende plaatsen in het dorp, bij het Sportcomplex en bij de kerk is ook ruimte.

De routes worden uitgezet door Jan v.d. Hoek en gaan via St.-Anna, Froubuurt, Ouwesyl, Koedyk, Ouwebildtdijk, de Langste straat van Nederland 14½ km lang tot aan Dykshoek, dan via de Griene Dyk weer terug naar St.-Jabik. Dit is de langste afstand van 35 km. De lopers hebben genoeg keus: er is een 5 – 10 – 16 – 21 – 30 en 35 km afstand en alles gaat via de Ouwedyk. Onderweg is er om de 5 km verzorging met water, vruchtendrank, Coca Cola, ontbijtkoek, banaan en bij warm weer sponzenpost.

Het inschrijfgeld voor alle afstanden is € 6,00. Wie lid is van SV Friesland betaald € 5,00. Wie een medaille wil kan die na afloop aanschaffen. Aanmelden voor deze loop kan vanaf 16.00 uur in de garage Hofstraat 1 St.-Jabik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.