27/12 Oudejaarsloop in Marrum

Oudejaarsloop MarrumZaterdag 27 December organiseren de VV Marrum-SV Friesland-Dorpsbelang Marheim voor de 37e Keer de Oudejaarsloop Marrum. Over 5.4 – 10.8 – 21.1 km.

In 1977 is de Voetbalvereniging Marrum gestart met het organiseren van deze Oudejaarsloop, toen als prestatieloop. Deze loop is nu één van de betere wedstrijden in Noord-Nederland.

De inschrijving is voor de 5-10 km lopers in de kantine van de VV Marrum de halve marathonners  doen dit in het Gymnastiekgebouw hier is voor hun ook de douche en kleedgelegenheid. Het inschrijfgeld is voor de 5.4 km € 4,00 voor de 10.8 km € 5,00 en de 21.1 km € 6,00 voor iedereen is er een unieke herinnering die na de finish wordt uitgedeeld.

Onderweg is er verzorging, warm drinken en na de finish SV Frieslandverzorging Bouillon, vruchtendrank, thee, water en fruit. De 5.4 km lopen een kleine ronde, de 10.8 niet meer twee ronden maar grote ronde over Wanswert, de halve marathon lopen eerst twee ronden door het dorp waarna deze door het weidse land van Ferwerderadeel gaan en een gedeelte meepikken van de route van de (schaats)Elfstedentocht  met finish bij de VV Marrum hier zijn ook de starts de 5.4-10.8 km om 11.00 uur en 11.05 uur de halve marathonlopers.

Prijzen zijn er te winnen op de halve marathon voor de categorieën Mannen SEN-M40-M50-M60 en Vrouwen SEN-V35-V45-V55 bij voldoende deelname in deze klassen. Ook voor de 10.8 en de 5.4 km zijn er prijzen. De uitreiking zal plaatsvinden zodra de uitslag bekend is, de speaker roep dit om.

De route is gepijld maar er gaat ook een auto voorop en is er een bezemwagen. E.H.B.O. onderweg en bij de finish. Verkeersregelaars onderweg bewaken de kruispunten.

Bij de finish is er tijdwaarneming, hier staan marathonklokken en tijdjury die de nummers en tijden handmatig noteren, de uitslag wordt meteen verwerkt. Uitslagen, foto’s en verslag komen op de sites www.vvmarrum.nl en www.svfriesland.nl. Sinds kort heeft de oudejaarsloop ook een facebookpagina!

Er is voor het lopen van een parcoursrecord op de “Halve marathon” door V.V. Marrum een bedrag van € 115,00 uitgeloofd; bij de heren staat dit record op naam van Berthold Berger met een tijd van 1.05.39, en bij de dames op naam van Mariska Kramer met 1.18.22

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.