27/5 Bulleloop in Lekkum

BulleloopKomende woensdag organiseert de SV Friesland weer de Bulleloop in Lekkum. Duco Zijlstra regelt hier alles en heeft 17 vrijwilligers bereid gevonden hem te assisteren bij het uitzetten van de route, verzorging onderweg met warm drinken en na de finish bouillon, thee, vruchtendrank en fruit, verkeersregelaars, inschrijvers, tijdwaarnemers,speaker etc. altijd weer een hele klus om een loop te organiseren en zoveel mensen te vragen om mee te helpen.

Maar het is weer gelukt, de te lopen afstanden zijn 17.5 – 10 en 5.4 km. de start is om 19.30 uur op het sportveld van Reitsje Him, de kaatsvereniging. In hun kantine is de inschrijving en kleed/douchegelenheid. Vanaf 18.00 uur is de inschrijving en de kosten? Vier euro. Wie een medaille wil kan deze kopen bij Josefien na het volbrengen van de loop. 85% hoeft geen herinnering en loopt liever voor de organisatiekosten en dat is mogelijk bij de SV Friesland.

Vorig jaar had Duco een wat andere route uitgezet die viel zo goed in de smaak dus houden ze er die er in. Lopen over mooie rustige landweggetjes, over een pad dwars door de weilanden heen en alles aangegeven met kalkpijlen, bordjes, en linten. Janke v.d. Schaaf maakte vorig jaar weer een mooie fotoreportage. Toen was deze loop na loop Leeuwarden, nu ervoor. Een mooie testloop. Vorig jaar 165 deelnemers waarvan 46 op de 17.5 km 96 op de 10 km en 19 op de 5.4 km en nog 4 jeugdlopers. Nu hoopt men op 200 lopers aan de start. Inschrijven kan tot vlak voor de start. Dat zal zeker lukken omdat deze Bulleloop meetelt voor de SV Friesland clubcompetitie 2015 ook zijn er veel lopers in training voor de Mara-thon Sneek die kunnen zaterdag ook een langere  afstand lopen in St.-Jabik over 21-30-35 km bij de Langste straatloop van Nederland. Ook die wordt in de avonduren gelopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.