28 en 29 juni Lopen in Workum

Poster Looptochten WIW 2014Hardlopen tijdens het Welkom in Workum weekend.

Tijdens het Welkom in Workum weekend in het laatste weekend van juni staan er twee prachtige hardloop evenementen op het programma.

Op zaterdag 28 juni is er de  prestatieloop “Ït Patersruntsje” met start vanuit de R.K. St. Werenfriduskerk. Dit bestaande pad, vernoemd naar de vroegere vaste fietsroute van Pater van Rijn, gaat bij het verlaten van Workum over de Heidenskipsterdyk om vervolgens halverwege af te slaan naar de Ursuladyk. Aan het einde van deze weg begint het fiets- en wandelpad It Patersruntsje met halverwege het bankje vernoemd naar de route. Dit fiets- en wandelpad mond uit op de Aldedyk waarna de hardlopers de originele route richting Workum vervolgen.

Finish op de Merk!Workum
Dit jaar ligt de finish niet op het ijsbaanterrein aan het einde van de Aldedyk, maar via de Begine op de Merk. De totale afstand bedraagt dan iets meer dan 13 km.

Zondagmiddag 29 juni is er nog de Loop door Workum, waarbij de jeugd deel kan nemen aan de 500 m en de 1 km wedstrijd. Na de jeugdloop start de 6,4 km loop door de prachtige historische straten van Workum. Voor velen is deze 4 mijl-afstand een mooie prestatieloop om de tijden met de klassieker van Groningen en de 4 mijl van Sneek te vergelijken en eventueel te verbeteren. De hardloopschoenen kunnen tijdens  het Welkom in Workum weekend weer aangetrokken worden.

Nieuwe onderdelen op de zaterdag
Voor meer informatie over aanvangstijden en de rest van het programma van Welkom in Workum kan er gekeken worden op: Workum.nl. Nieuw in zaterdagprogramma is onder begeleiding snoekvissen vanuit een bootje in de Dolte,  een rondleiding in en op de Workumer ‘toer’ en vaartjes met historische schepen op het IJsselmeer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.