28/1 Halve Marathon in Tzum

SV Friesland organiseert Halve Marathon in Tzum  

Na de 10 Engelse Mijlenloop in St.-Anna op 22 januari staat het volgende loopevenement al weer op de hardloopkalender van SV Friesland. De Halve Marathon van Tzum. Al meer dan 25 jaar organiseert de Sportvereniging Friesland samen met de VV Tzum een halve marathon prestatieloop in Tzum.

Deze 28e editie mag dan ook een Friese hardloopklassieker worden genoemd waar ze dit keer op zaterdag 28 januari meer dan 300 hardlopers aan de start verwachten. Arie Smedinga een fanatiek hardloper uit Tzum heeft het parkoers bedacht wat al weer enkele jaren gelijk is gebleven omdat deze verkeersarm, afwisselt en een  veilige route is. Deze gaat vanaf Tzum richting Wommels langs het water naar Easterlittens, Winsum en zo weer terug naar Tzum.

De 10 Engelse mijlen gaat via Spannum terug en de 10 km gaat via de Spannumerhoek weer terug naar de finish. De 5,5 km heeft een keerpunt op 3 km en de jeugd blijft één of twee ronden lopen door het dorp. De route’s zijn te vinden bij  www.afstandmeten.nl De 5 km punten staan aangegeven langs de weg. Deze loop is de eerste van het  SV Friesland loopcircuit 2012 die bestaat uit 12 lopen waarvan men minsterns 8 moet lopen om in aanmerking te komen voor de eindprijzen.

Omdat Running Center John Sloot uit Leeuwarden deelnemers flinke korting geeft op schoenen en dergelijke als ze alle lopen meedoen is dat ook een stimulans om mee te doen. Vorig jaar was het aantal lopers die meedeed aan de competitie bijna verdubbeld.
Ook degene die zich voor de Slachtemarathon hebben opgegeven beginnen al aan trainingslopen mee te doen en daar zijn deze lopen van SV Friesland heel geschikt  voor. Laagdrempelig, gezellig en voor een paar euro kun je al meelopen en is er een prima verzorging. De andere lopen vind men op de nieuwe site voor hardlopers www.hardlopendnederland.nl  Op deze site komen ook de mededelingen zoals afgelastingen, en aanpassingen etc.

De te lopen afstanden zijn 1-2-6-10-16-21.1 km de start van de lange afstanden is 11.00 uur de   5-2.3-1.2  km starten om 11.10 uur . De inschrijving van de halve marathon is in de showroom van garage Hilverda deze staat aan het begin van de toegangsweg naar de kantine van de VV Tzum waar de kortere afstanden zich aanmelden vanaf 9.30 uur.
Het White Angels Verkeersregelaarsteam  verzorgd de regeling van het verkeer en laat de lopers veilig oversteken.

Het inschrijfgeld is € 5.50 of € 3.50 zonder herinnering, de jeugd betaald € 2,50 en krijgt een prijs en iedereen een medaille. Voorinschrijven hoeft niet, de lopers wordt gevraagd gepast geld mee te nemen en op tijd aanwezig te zijn bij zo’ n grote inschrijving. Onderweg is er verzorging, om de 5 km, thee en lauw water, na de finish is er hete bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.  In de kantine is eigengemaakte snert compleet met spek en roggebrood. Vorig jaar kon men al gebruik maken van de nieuwe kleed-douchegelegenheid en ook het ruime parkeerterrein is gereed. SV Friesland ze er nog twee tenten neer om de drukte in de kantine te verlichten.

Bij de finish staat een ervaren tijdjury om de tijden en startnummers te noteren. Deze worden met verslag en foto’s gepubliceerd op verschillende sites zoals www.svfriesland.nl  meer info is op deze site te vinden. Johan Kooistra de competitieleider reikt hier ook de prijzen uit aan de winnaars van vorig jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.