28/2 Siepelloop in Menaldum

Na twee zaterdag met prima hardloopweer ,14  februari Kleine Wielenloop met zon en weinig wind en 21 februari Acht van Langezwaag ook met prima weer terwijl de voorspelling somber was, hoopt de SV Friesland het op 28 Februari de Siepelloop in Menaldum  weer zo te treffen al is nu ook de voorspelling regen. Dit weekend kunnen de lopers kiezen uit deze Siepelloop of zondag Rondje Goutum in Leeuwarden bij Lionitas.

Vorig jaar organiseerde men de 2e siepelloop na tientallen jaren de Eenhoornloop te hebben georganiseerd. Enkele hardlopers zouden het wel eens leuk vinden een loop te lopen over Dronrijp, Deinum en Marssum, alle drie dorpen met een Siepel op de toren, vandaar de Siepelloop.

Zaterdag de 3e editie, de start is in bij de Roelingahal op Schatzenburg, deze accommodatie zit aan de Rypsterweg 23 9036 JE Menaldum. Een prima en ruime accommodatie met parkeerruimte, voldoende kleed-douchegelegenheid, al moet men nu met de voetballers delen. Een heel gezellige kantine.

In het Eetcafé Horeca Schatzenburg  is de inschrijving vanaf 9.30 uur tot 10.50 uur. De hardlopers kunnen kiezen uit  5.2 – 9.7 -16.3 -21 km de start is om 11.00 uur. Het inschrijfgeld is € 4,00 de jeugd betaald € 3,00 en krijgt een medaille. De senioren kunnen deze na het volbrengen kopen bij Josefien haar inschrijfbureau.  Dit jaar geen jeugdloop over 2½ km, dit omdat het nog vakantie is en de deelname te klein is voor een loop, jeugd loopt wel mee op de 5.2 km.

De route wordt aangegeven met kalkpijlen maar bij regenachtig weer met bordjes omdat de kalk oplost bij regen. Op de kruispunten waar wordt overgestoken staan verkeersregelaars van Het White Angels Verkeerregelaars Team. Ook bij de spoorwegovergang staat bewaking de treinmachinisten weten dat de loop er is dat is geregeld door dit team.

Onderweg staan om de 5 km verzorgingsposten met lauw water en voor de 21 km. lopers ook nog banaan. Na de finish staat de verzorgingswagen van SV Friesland met thee, bouillon, vruchtendrank en fruit. Na het douchen kan men in het sportcafé even nazitten, ze hebben ook siepelsoep.

De foto’s en uitslagen plus verslag komen op de site www.svfriesland.nl Al de tijden worden handmatig genoteerd bij de finish dus is het belangrijk het startnummer dan duidelijk te tonen. De gemeente Menameradiel en de Atletiekunie gaven toestemming voor dit loopevenement.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.