28/7 Vierde Hoeve aan den Weg Bosloop

VIER ZATERDAGEN HOEVE AAN DEN WEGBOSLOPEN OUDE WILLEM.

Komende zaterdag 28 Juli organiseert de SV Friesland de 2e Hoeve aan den Wegbosloop vanaf de Camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem, een buurtschap tussen Diever en Wateren aan de bosweg.

Vier zaterdagen achter elkaar, ook op 4-11-18 augustus zijn deze lopen er. Het zijn prestatielopen over 3-6-8-10-16-20 km die om 11.00 uur van start gaan. de routes van 3-8-10 km zijn uitgezet door de bossen van het Drents Friese Wold. De 8 en 10 km gaan over asfalt, beton en schelpenpaden, de drie kilometer heeft een stuk bospad wat verhard is. Onderweg ziet men heidevelden waar de Schotse Hooglanders en paarden los rondlopen, ook komt men schapen en soms reeën tegen, maar die zijn snel verdwenen. Verder veel bos, venen en meertje.

De Caniacrossers mogen ook deze keren meelopen en start direct na de 3-6 km lopers, zij lopen met hun hond aan de riem ook deze route. De 10 en 20 km starten precies om 11.00 uur, de 8 en 16 km om 11.05 en de 3-6 km om 11.10 uur, daarna dus de Caniacross.

Een fietser gaat bij de 8 en 10 km route voorop. Zij waarschuwen de fietsers voor de komst van de lopers op hun pad en controleren de bordjes, de tweede ronde weet iedereen de weg zelf wel te vinden.

Inschrijven kan vanaf 9.30 uur in de eetboerderij De Hoeve, verkleden en douchen mag in de sanitairvoorzieningen op de camping. Voor een 50 eurocentmunt heeft men warm water. Het inschrijfgeld is vier euro wie een medaille wil betaald twee euro meer.  De routes zijn gepijld, kilometerpunten aangegeven en verzorging onderweg, bij doorkomst en na de finish.

Omdat het zaterdag warm kan worden zal er een extra verzorgingspost worden neergezet bij de ingang studentenpad, dat is 2 km na de finish, 4 kilometer verder staat de 2e post en bij de doorkost op 10 km de derde. Bij de doorkomst is ook een sponzenpost, deze is niet bij de andere posten om te voorkomen dat er sponzen in het bos worden gedumpt.

Uitslagen, foto’s en verslagen komen op de site www.svfriesland.nl ook hier staat de informatie van de SV Frieslandloopevenementen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.