29-30/6 Wandelen en hardlopen tijdens het Welkom in Workum weekend.

Workum_Lopen 

Wandelen en hardlopen tijdens het Welkom in Workum weekend.workum

Tijdens het Welkom in Workum weekend in het laatste weekend van juni staan er twee prachtige wandel / hardloop evenementen op het programma.

Op zaterdag 29 juni is er de wandeltocht en prestatieloop “Ït Patersruntsje” met start vanuit de R.K. St. Werenfriduskerk. Dit bestaande pad, vernoemd naar de vroegere vaste fietsroute van Pater van Rijn, gaat bij het verlaten van Workum over de Heidenskipsterdyk om vervolgens halverwege af te slaan naarde Ursuladyk. Aan het einde van deze weg begint het fiets- en wandelpad It Patersruntsje met halverwege het bankje vernoemd naar de route.

Dit fiets- en wandelpad mond uit op de Aldedyk en waar de hardlopers en de 15 km – wandelaars de originele route richting Workum vervolgen, slaan de 25 km – wandelaars linksaf om er een extra lus aan vast te knopen. Voor de hardlopers ligt de finish op het ijsbaanterrein aan het einde van de Aldedyk. Na een extra Parijs-Robaux ronde over de ijsbaan zit hun 12 km er op.

De wandelaars van de 15 km lopen nog via de Slinkewei, over de zeedijk door het Tillefonnepaad naar de Merk in Workum waar de laatste stempel in de Herbergh van Oom Lammert en tante Klaasje kan worden opgehaald.

De laatste gedeelte wordt ook door de wandelaars van de 25 km gelopen, maar zij hebben daarvoor ook nog een route via Hindeloopen en de Lieuwe Klazes Leane afgelegd.

Zondagmiddag 30 juni is er dan ook nog de Loop door Workum, waarbij de jeugd deel kan nemen aan de 1 km wedstrijd. Na de jeugdloop start de 6,4 km loop door de prachtige historische straten van Workum. Voor velen is deze 4 mijl-afstand een mooie prestatieloop om de tijden met de klassieker van Groningen en de voor het eerst gehouden 4 mijl van Sneek te vergelijken en eventueel te verbeteren.
Kortom voldoende mogelijkheden tijdens het Welkom in Workum weekend om de benen te bewegen!

Voor meer informatie over aanvangstijden e.d.: www.workum.nl/welkom

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.