29-8 Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem

3e Hoeve aan den wegloop Oude WillemKomende zaterdag organiseert de SV Friesland al weer de 6e Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem.  Een prestatieloop over 4-8-10-15 & 21 km. De start is om 10.00 uur.

Vol lof zijn de lopers over het parkoers wat nu gelopen wordt. De oude route door het Prinsenbos werd gesloten voor wandel & hardloopevenementen. Het huidige alternatief is gelukkig ook prachtig!

In de vijf voorgaande edities stonden er telkens ruim honderd lopers aan de start. Die hoopt men nu ook weer te krijgen. Een trail in Odoorn -met 600 lopers- is een concurrent. Toch heeft SV Friesland deze loop op de kalender laten staan omdat er verder geen lopen zijn in deze coronaperiode waarin veel is afgelast.

De SV Friesland heeft veel ervaring opgedaan in de afgelopen periode en het nodige materiaal aangeschaft om de lopen coronaproof en volgens het protocol te laten verlopen.  Zo kan men niet douchen en verkleden. Men moet voor aanmelden en een gezondheidsverklaring ondertekenen. En 1½ meter afstand van elkaar houden bij de start en na de finish. Bekertjes water moeten men zelf uit de rekjes pakken en deze word niet aangereikt. Na de finish is er verzorging vanuit de kar waar bouillon en vruchtendrank klaar staat. Dankzij de medewerking van de deelnemers mag en kan de SV Friesland doorgaan met het organiseren van deze loopjes.

Iedereen mag meedoen als men zich aanmeldt via deze link Dit kan ook ter plekke vanaf een uur voor de start. Uitslagen worden genoteerd en gepubliceerd op de verenigingssite. Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld geven toestemming om deze lopen te houden onder voorwaarden dat men deze volgens het protocol organiseert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.