29/3 Drents Friese Wold Marathon

Veel belangstelling voor 15e Drents Friese Wold Marathon in Diever

Drents Friese Wold Marathon DieverStichting Sport Promotie Diever en de Sportvereniging Friesland organiseren komende zaterdag de 15e editie van de Drents Friese Wold Marathon in Diever. Het is één van de mooiste en goedkoopste marathons  van Nederland, de routes gaan voor 80% door de bossen van het natuurpark Het Drents Friese Wold. Over bospaden langs meertjes, heidevelden en vennen. Het is puur genieten van een prachtige omgeving met optimale verzorging en na de finish thee, bouillon, vruchtendrank en fruit.

Onderweg om de 5 km is er een verzorgingspost waar thee, sportdrank, cola, ontbijtkoek en banaan wordt aangeboden. Alles staat uitgestald op de tafel en zo kan de hardloper zelf een keuze maken.  Ook staat er nog een campingtafel waar eigen drankjes van lopers komen te staan, veel lopers zijn gewend aan hun eigen drinken en leveren dat in voorzien van startnummer en op welke afstand ze dit willen bemachtigen. De EHBO staat ook bij deze posten en hebben contact met elkaar op de gehele route.

De voorinschrijving is vorige week gestopt en zijn er 300 lopers uit binnen en buitenland die zich hebben aangemeld. Voor € 16,00 kan men een marathon lopen geheel verzorgd, route is met pijlen aangegeven, er fietst een voorfietser van Fietstoerclub Diever voorop en bezumfietser  achter de laatste van de marathon. De 5 km punten staan aangegeven. Nog nooit waren er zoveel vooraanmeldingen als nu, de organisatie verwacht dan ook 600 lopers te mogen verwelkomen. De nainschrijvers kunnen vanaf 10.00 uur aanmelden in het Dingspilhuus Hoofdstraat 88 7981 AV Diever. Ze betalen dan wel  € 16,00 voor de hele marathon en  28 km. voor de halve € 11,00 en voor de 10 km € 5,00 wie een medaille wil kan die kopen na het volbrengen van de loop.

De start van de 28 km is om 12.00 uur de Hele marathon start 12.15 uur de 10 km 12.55 uur en de halve marathon om 13.15 uur. Deze tijden zijn gekozen zodat de lopers elkaar niet in de weg lopen op de bospaden, schelpen en asfalt/betonpaden. Het is licht glooiend dus een pittig parkoers.  Voor iedere afstand staat er een marathonklok met gelopen tijd na de finish. Voor de 28 km is erg veel animo als testloop voor de komende marathons. Deelnemers komen uit Duitsland, België, Engeland, Italië en Nederland.

De finishtijden worden handmatig genoteerd een chip is dus niet nodig. De uitslagen staan ’s avonds al op de site www.dieversportief.nl. Ook de foto’s komen hier op met het verslag. Prijzen zijn er niet te winnen maar de eerst aankomende worden verwelkomt met een bos bloemen. In het Dingspilhuus is douche en kleedgelegenheid, de finish is bij het Kasteel. Bij slecht weer zijn er poncho’s beschikbaar. Maar de weersvoorspelling  is zonnig en 15 graden dus ideaal om te hardlopen. Er komen heel ervaren marathonlopers aan de start waarvan enkelen zelfs honderden marathons liepen. Zo loopt Joos de Bakker uit Amersfoort zijn 100e marathon, familie en kennissen zullen hem bij deze 100e vergezellen en maken er een mooi weekend van.

Voor meer informatie zie www.dieversportief.nl of Freek Bethem 0521-592627 of Jan Kooistra 0518-491363

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.