30-4 Langste Straatloop van Nederland

SV Friesland organiseert prestatieloop over de Langste Straat van Nederland

Afstanden: 35 – 30 – 21.1 -16.1 – 10 – 5 km
Sart: 11.00 uur.

langstestraatloop 2016Op zaterdag 4 juni wordt de Slachtemarathon georganiseerd. Een hardloop- en wandelevenement wat één keer in de vier jaar georganiseerd wordt. Duizenden wandelaars en ca. 1500 hardlopers zullen hier aan deel nemen. Zo’n marathon lopen doe je niet ongetraind zonder ervoor enkele testlopen te hebben gedaan. Anders kun  je het heel moeilijk krijgen om deze 42.195 meter hardlopend te volbrengen.

Op zaterdag 30 april, vijf weken voor dat evenement organiseert de Sportvereniging Friesland weer De Langste Straat van Nederlandloop vanuit hun vestigingsplaats St.-Jabik. Deze loop gaat vanaf St.-Jabik naar St.-Anna en Frouwbuurt en naar Ouwesyl. Vandaar lopen de hardlopers over de karakteristieke Ouwebildtdijk een oude zeedijk van 14½ km lang en bewoond. Nergens in Nederland vind men zo’n straat. De 35 km lopers gaan in Ouwesyl nog een rondje Nieuwebildtdijk en Koedyk en komen daarna weer in Ouwesyl om  vervolgens de route over de Oudebildtdijk te volgen tot het einde in de Westhoek, de Armendyk. Hierna volgt nog een route over de Grienedyk naar St.-Jabik waar ze het spoorrondsy nog nemen om te finishen bij de Groate Kerk.

In het Jabikshuus, een bijgebouw van de Groate Kerk is vanaf 9.30 uur de inschrijving. De start is om 11.00 uur in de G. v. Saksenstraat naast de kerk die verkeersvrij is gemaakt. Hier staat een toiletwagen en verkleedtenten. DJ Christiaan Valk verzorgd hier het geluid en de muziek. In Sportcentrum De Fijfskaar is kleed-/douchegelegenheid bij de gymnastiekvereniging. Hier is ook voldoende parkeerruimte maar ook in de omgeving van start/finish is parkeerruimte.

Onderweg is er om de 5 km verzorging in de vorm van water, sportdrank, Coca cola, fruit en ontbijtkoek. Bij erg warm weer is hier ook nog een sponzenpost. Het White Angels Verkeersteam zorgt er voor dat de honderden hardlopers veilig hun route kunnen lopen. De gehele route is gepijld of met bordjes aangegeven en de  kilometerpunten staan op de weg. Jan v.d. Hoek is hier de verantwoordelijke man voor. Na de finish staat daar de verzorgingswagen met bouillon, thee, vruchtendrank, fruit etc. In het Jabikshuus is er koffie, bier etc. verkrijgbaar voor de derde helft.

Voor € 5,00 kun je 5-10 km lopen en voor € 7,50 16-21.1-30-35 km dit is voor de organisatiekosten. Wie een medaille wil kan die voor € 3,00 na afloop kopen. Voor de winnaars is er een bokaal en een bos bloemen. Verder zijn er geen prijzen te winnen.

Dit loopevenement wordt georganiseerd door de SV Friesland onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie en staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kunnen afleggen. Het gemeentebestuur van Het Bildt gaf hun toestemming voor deze loop die geheel op hun grondgebied wordt georganiseerd.

De liefhebbers van oude motoren en stoommachines kunnen ook nog een bezoekje brengen aan het motorenmuseum van Sjoerd Meijer in de Westhoek, hier is dan een oude motorendag.

Eén gedachte over “30-4 Langste Straatloop van Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.