30/11 Ronde over Ried in Franeker

Prestatieloop Ronde over Ried start zaterdag vanaf Sporthal de Trije in Franker.

Ronde over RiedZaterdag 30 november organiseert de Sportvereniging Friesland de Ronde over Ried, een prestatieloop over 4.5 – 9 – 12 – 17 en  22 km dus voor iedereen die kan hardlopen wel een leuke afstand. De route wordt aangegeven met kalkpijlen en of met bordjes.

De start is dit keer bij Sporthal De Trije en niet op Bloemketerp bij de AV Spartacus. Oorzaak hiervan is de beperkte ruimte in de kantine en bij een grote deelname is er te weinig warm water beschikbaar om te douchen. Omdat er verder geen activiteiten zijn in De Trije was daar voldoende ruimte beschikbaar en kunnen de lopers en hun partners in de kantine terecht voor een hapje en drankje. 

Ook dit jaar lopen ze vanaf De Trije naar Dongjum, Tzummarum, Firdgum, Ried, Slappeterp, Peins, Schalsum terug naar de Prof. Holwerdastraat waar de finish is. De kortere route gaat over Dongjum, Boer, hier gaan de 9 km lopers binnendoor naar Schalsum, de 12 km gaat dan naar Ried en via Peins en Schalsum terug. De 4.5 km lopers gaan twee keer de ronde over de Bolwerken doen. Onderweg is er voldoende verzorging in de vorm van lauw water, na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank en fruit en kunnen ze na het douchen in de kantine terecht voor een hapje of drankje.

Voor € 4,00 kan men meelopen, wie een medaille wil kan die na het volbrengen van de loop kopen bij Josefiens haar inschrijftafel. Hier worden de loopshirts van de afgelaste Berenloop op Terschelling ook uitgereikt op vertoon van het startnummer. Voor de jeugd op de 4.5 km zijn er standaards te winnen, voor de seniorenlopen zijn er geen prijzen te winnen.

De nummers en tijden worden bij de finish genoteerd en staan er marathonklokken waar de deelnemers hun gelopen tijd kunnen aflezen. De foto’s, uitslagen en verslag komen op de site www.svfriesland.nl. Voor de hardloopkalender kunt u terecht op: www.hardlopendnederland.nl.

Het White Angels Verkeersteam regelt het verkeer bij de oversteekplaatsen. De deelnemers krijgen na afloop een foldermapje mee met daarin de komende lopen in Noord Nederland, dat is bv. 8 december Kika-Morra Run in Hemelum, 14 december de Crossmarathon in Diever, 21 december de Molenloop Froubuurt en 28 december de Oudejaarsloop in Marrum. Daar tussen in nog de Glazenhuismarathon. En als afsluiter van dit jaar de Crossloop in het Leeuwarderbos en de Centrumcross in Surhuisterveen op 2 januari 2014 een goede start van het nieuwe jaar en mooie gelegenheid om elkaar een sportief en gezond 2014 toe te wensen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.