30/3 Drents Friese Woldmarathon

Veel belangstelling voor Drents Friese Woldmarathon op Paaszaterdag in Diever.

30 maart gaat in Diever voor de 14e keer de Drents Friese Woldmarathon van start. Deze wordt georganiseerd door de St.Sport Promotie Diever en Sportvereniging Friesland St.-Jabik. Een schitterende loop, één van de mooiste en goedkoopste van geheel Nederland en staat al jaren bovenaan in de top 10 van de marathons in Nederland. Het parkoers van 42.195 meter gaat voor 80% door bosgebied en over autovrije fiets en voetpaden de meesten zijn verharde bospaden met schelpen. Langs heidevelden, kale vlakte, vennetjes en vol natuurlijke verrassingen.

Van te voren kon men inschrijven voor de marathon, 28 km, halve marathon en 10 km loop. De eerste start is om 12.00 uur 28 km, dan 12.15 uur de marathon, 12.55 uur de 10 km en om 13.15 uur de halve marathon. Deze verdeling van tijd is bedacht  om de lopers goed verspreid op het parkoers te laten lopen, tijd en ruimte te geven voor de verzorging onderweg om de 5 km. met thee, vruchtendrank, cocacola, water, ontbijtkoek en banaan. De E.H.B.O. is op verschillende punten aanwezig. De fietstoerclub Diever regelt de voorfietsers en na de finish is er ook nog hete bouillon in de verzorgingstent. Als het nodig is wordt ook in de tent verwarming gezet. Na afloop is er voldoende kleed-douchegelegenheid in het Dingspilhuus.  Het is 1 km lopen naar de starts!!!

In het Dingspilhuus is ook de nainschrijving, bijna 300 lopers hebben zich al van te voren opgegeven waarvan ruim honderd voor de hele marathon. Nainschrijven is duurder voor de marathon zelfs 4 euro de 10 km lopers betalen vijf euro bij de start. Voor de wedstrijdlopers op de marathon zijn er voor € 1050,00 aan geldprijzen beschikbaar gesteld door de RABOBANK. De prijsuitreiking is om 16.00 uur in het Dingspilhuus. De nummers en tijden worden genoteerd en gepubliceerd op www.dieversportief.nl ook het verslag en foto’s komen op deze site en op die van www.svfriesland.nl  Voor de marathonlopers zijn er prijzen in de leeftijdscategorieën MSE-M40-M50-M60-VSE-V35-V45-V55.

De deelnemers komen uit alle delen van Nederland maar ook uit Duitsland, Belgie, Oostenrijk en Engeland. Veel lopers gebruiken deze loop als test voor de Rotterdam marathon. Er zijn beginners bij maar ook ervaren marathonlopers die honderden marathons liepen. SV Frieslandloopster Ineke Scheffer zit bijna op 500 marathons, unieke vrouw waar geen andere Nederlandse aan toe kwam.

Het parkoersrecord staat bij de mannen 2.38.48 op naam van Peter Bruinsma en 3.02.15 op naam van Marijke Krutzen. Wie dit keer sneller loopt dan hun krijgt een premie van € 100,00. Voor nog meer informatie zie www.hardlopendnederland.nl de hardloopkalender van NoordNederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.