31-3 Drents Friese Wold Marathon in Diever

Internationale deelname tijdens 19e Drents Friese Wold Marathon op Paaszaterdag in Diever.

Drents Friese Wold MarathonOok dit jaar worden er weer veel hardloopevenementen georganiseerd in Diever en Oude Willem. De St. Sport Promotie Diever en de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseren deze evenementen met toestemming van de Gemeente Westerveld en Staatsbosbeheer.

Drie marathons dit jaar: -31 maart Drents Friese Wold Marathon, -21 juli Mid Zomer Avond Marathon, -8 december Cross/Trail marathon. Op 29 april De 4 Mijl van Diever en iedere dinsdagavond in juli en augustus de Brinklopen in het centrum van het dorp. In Oude Willem staan op de zaterdagen 2 juni en 29 juli en 4-11-& 18 augustus ook lopen op de hardloopkalender. Diever wordt dan ook wel het Mekka voor hardlopers genoemd. Men staat graag aan de start van deze lopen over prachtige parkoersen. Prima verzorging en dit voor een laag inschrijfgeld maken het extra aantrekkelijk. Inschrijven kan op de dag zelf.

Komende zaterdag 31 maart staat de 19e editie van de Drents Friese Wold Marathon op de agenda. Een unieke marathon omdat hij namelijk voor tachtig procent door de bossen gaat over verhard fiets-/wandelpaden. De marathon, maar ook de 28, 21.1 en de 10 km bestaan uit één grote ronde. Hierbij iedere 8 km verzorging met thee, sportdrank, water, coca cola, fruit en ontbijtkoek. Bij warm weer zijn er ook sponsposten aanwezig. De E.H.B.O. Diever e.o. is op het parkoers en bij de start-/finish aanwezig. Veel vrijwilligers hebben zich wederom beschikbaar gesteld om als verzorger, verkeerregelaar, parkeerwachter, inschrijver, of tijdwaarnemer mee te helpen om deze marathon succesvol te laten verlopen. De FietsToer Club Diever levert de voor- en bezemfietsers op elke afstand. 

De voorinschrijving is gesloten, 120 lopers hebben hiervan gebruik gemaakt, inschrijven kan nog tot een kwartier voor de start in: Groepsaccomodatie Het Kasteel, Kasteel 19 7981 AN, Diever. Alhier is ook de kleed-/douchegelegenheid, toiletvoorziening en gelegenheid om iets te drinken en of te eten. Parkeren kan op het grasveld. Parkeerwachters geven aan waar geparkeerd kan worden.

De eerste start is om 12.00 uur. Dan gaan de 28 km lopers van start, veel van hun gebruiken deze afstand als laatste test voor de Rotterdam Marathon. Om 12.15 uur starten de marathonlopers. Momenteel staan er 45 mannen/vrouwen op de lijst met daarbij buitenlandse deelname. Maar velen zullen zich bij de start nog opgeven. Deze wachten de weersvoorspelling af. De limiet om de 42.2 km te volbrengen is 5 uur.
12.55 uur start de 10 km en om 13.15 uur de Halve marathon. Deze twee afstanden tellen mee voor de clubcompetitie van SV Friesland in 2018.

Het wordt weer genieten in Het Grootste en Groenste Sportpark van Nederland: Het Drents Friese Wold! Meer informatie, de uitslagen fotoreportages staan op www.dieversportief.nl en www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.