31/5 Loop over de langste straat van Nederland

SV Friesland organiseert loop over de langste straat van Nederland

Nog ruim drie weken dan wordt de eerste Mar-Athon rond Sneek en meer georganiseerd. De Sportvereniging Friesland organiseert in dat kader een testloop over 5-10-16-21-30 en 35 km vanuit St.-Jabik op zaterdag 31 mei. De start is 17.00 uur overdag omdat de loop in Sneek ook in de avond start. De lopers kunnen zo mooi hun conditie testen en ondervinden hoe het is in de avonduren te hardlopen. Veel vrijwilligers zullen hun best doen de lopers een prachtige loop aan te bieden in het mooie Bildt en een prachtig uitzicht over het zo vruchtbare Bildtse land. Genieten dus!

De start is in de Hofstraat in St.-Jabik, een gezellige straat vol fruitbomen en autovrij gemaakt voor dit evenement. In de Hofstraat is een groot parkeerterrein waar tenten worden geplaatst voor het verkleden en een toiletwagen. Ook staat hier de SV Frieslandverzorgingswagen waar voor de start ook al iets kan worden genuttigd en na de finish is daar bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. In sportcentrum De Fijfskaar is kleed- en douchegelegenheid en is er genoeg ruimte om auto’s te parkeren. Binnendoor langs de tennisbaan en G.Veenhuizenstraat is men zo bij de start.

DJ Christiaan Valk www.ikwilparty.nl zal voor het geluid en de muziek zorgen. Hier staat ook de start/finishboog en de tijdwaarneming. Dat doen ze hier handmatig, ervaren tijdschrijvers kunnen dat aan en is chiptiming niet nodig, dat is onnodig duur. SV Friesland wil de hardloopsport betaalbaar houden en vraagt daarom een laag inschrijfgeld met optimale verzorging onderweg met water, vruchtendrank, sponzen en fruit om de 5 km. Veel lopers nemen nu ook vaak hun draagriem met eigen drankjes mee. Er is zelfs onderweg bij de laatste posten Coca-Cola en ontbijtkoek te krijgen op de posten, dat hoort bij een goed georganiseerde loop met afstanden boven de 25 km.

De na-inschrijving is in de Hofstraat 1 bij Aukje en Hendrik, voorinschrijven kon via www.inschrijven.nl  In hun garage is het inschrijfbureau gevestigd en is er koffie, thee, fris etc verkrijgbaar. Fijn laagdrempelig en tegen kostprijs kan men hier wat krijgen en inschrijven. Wie een medaille wil kan die kopen, voor administratiekosten meelopen kan ook. Voor de voor-inschrijvers ( bijna 100) ligt het startnummer klaar of wordt het hun thuisgestuurd. Voor de winnaars is er een bokaal beschikbaar gesteld door de organisatie de SV Friesland. Ze organiseren zonder sponsoren, de lopers betalen zelf de organisatiekosten dat is in het inschrijfgeld verrekend.

De routes zijn uitgezet door Jan v.d. Hoek, hij heeft de start in St.-Jabik via St.-Anna en Froubuurt en Froubuurstermolen gaat het langs de Leijstervaart naar Oudebildtzijl, hier gaat het over Oudebildtdijk 14½ km lang naar de Armendyk en via de Griene Dyk ook al een heel oude zeedijk terug naar St.-Jabik de 35 km lopers gaan dan nog een ronde van 5 km lopen. Na afloop is het beregezellig in de Hofstraat bij de finish en in de tent in de tuin bij Aukje en Hendrik. De uitslagen, foto’s en het verslag komen op de site www.svfriesland.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.