4/3 Rondje Goutum

Lopen in Leeuwarden

Lopen in Leeuwarden

Lopen in Leeuwarden is een initiatief van Atletiekvereniging Lionitas. Deze Leeuwarder club organiseert het hele jaar door acht leuke, afwisselende lopen in en om onze Friese hoofdstad. Loop ze alle acht! Bij iedere loop is er een kidsrun en zijn er instap afstanden van 2,5 en 5 kilometer. Want of je nu heel snel, of iets minder rap loopt, iedereen kan mee doen aan deze lopen in Leeuwarden. 

Helaas moesten we onze tweede loop Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden op 4 februari aflassen. De sneeuw was spelbreker, maar luidde wel een mooie vorstperiode in. Velen hebben deze periode gebruikt om mooie schaatstochten te maken. Inmiddels ligt het al weer achter ons, en de meesten hebben de hardloopschoenen al weer uit de kast gehaald. De komende maanden, hopelijk onder betere omstandigheden, gaan we door met het organiseren van de volgende lopen. We hopen dat we jou dan ook weer aan te start zult staan. Er is weer keuze uit diverse afstanden en de afstanden zijn exact opgemeten.

Loop 3 | Rondje Goutum 

Zondag 4 maart Rondje Goutum start vanaf de atletiekbaan van Lionitas aan de Middelzeelaan in Leeuwarden. De routes voeren naar het zuidelijke deel van Leeuwarden en daarbuiten en lopen door de wijken Goutum en Zuiderburen. De 30 km gaat bovendien door de dorpen Wirdum, Aegum en Swichum. Er is een 1 km kidsrun (op de baan), een 2,5 km, een 5 km, een 10 km, een 10 EM (16,1 km) en een 30 km. De 30 km is een uitstekende test voor de lopers die een voorjaarsmarathon op hun programma hebben staan of misschien al een eerste test voor de Slachtemarathon. Voor alle deelnemers is er na afloop gratis een kop warme chocomelk. De deelnemers aan de kidsrun krijgen allemaal eenpresentje. Deelname voor jeugd t/m 15 jaar is gratis. Meld je nu aan >>> Meer informatie, zoals starttijden, op www.lopeninleeuwarden.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.