5-1 De Douwe Kleefstraloop in Leeuwarden

Zondag 5 januari 2020: De Douwe Kleefstraloop in Leeuwarden

De Douwe Kleefstraloop is een recreatieve loop die vanaf de atletiekbaan van Lionitas start. Er is een 1 km kidsrun, een 2 km, een 5 km, een 10 km en een 16,1 km (10 Engelse Mijl). De afstanden zijn exact opgemeten. Voor alle deelnemers is er na afloop bij de finish een flesje Vifit en in de kantine een warm onthaal met warme chocomelk. De 10 km is een route door Goutum en Zuidlanden. De 16 kilometer volgt het zelfde parcours maar gaat op de Bredyk naar links en via de tunnel onder het spoor richting de Zwette om vervolgens via dit eerste stukje van de Elfstentocht weer richting Leeuwarden te gaan.

De elektronische tijdmeting is met chip in het startnummer.

GOUDEN LEEUW LOPEN
Loop je de Douwe Kleefstraloop, Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden én Rondje Goutum? Schrijf je dan in voor de GOUDEN LEEUW LOPEN! Een voordelige combinatieprijs mét verloting op startnummer bij deelname aan (vrijwel) dezelfde afstand. Deelname is alléén mogelijk bij online VOORINSCHRIJVING.

Voor slechts €14,00 de Douwe Kleefstra (DK), Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden (LML) en Rondje Goutum (RG). Je ontvangt een ‘GOUDEN’ startnummer die je voor al deze 3 lopen houdt en na Rondje Goutum weer inlevert. Met dit startnummer doe je ook automatisch mee met de verloting bij elke loop waarbij leuke (hardloop) artikelen zijn te winnen. Deze optie is zonder medaille. Voor € 17,- krijg je daarnaast een speciale Gouden Leeuw medaille na Rondje Goutum .
De afstand gekozen bij de voorinschrijving van de Douwe Kleefstraloop is bepalend voor de andere lopen namelijk :
DK – L-M-L – RG ( zo 5 januari- zo 2 februari- zo 1 maart )
2 km – 2 km – 2 km
5 km – 5 km – 5 km
10 km – 10 km – 10 km
16 km – 21,1 km – 16 km
Eventueel kun je, na overleg,van bovenstaand schema afwijken. Bij afgelasting door overmacht, wordt er geen restitutie verleend.

OPEN JEUGD WINTERCOMPETITIE
Voor de Jeugd is er de wintercompetitie met de volgende categorieën:
Kidsrun t/m 10 jaar : 1 km
11 t/m 14 jaar : 2 km
15 t/m 17 jaar: 5 km

Loop je de Douwe Kleefstraloop, Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden én Rondje Goutum en heb je aan tenminste 2 van de 3 lopen mee gedaan? Dan kom je in het klassement van de Jeugd Wintercompetitie en maak je kans op een mooie beker. Na de 3e loop wordt het eindklassement per leeftijdscategorie opgemaakt. Hierbij kijken we naar de 2 beste uitslagen die je in de 3 lopen hebt gelopen. Je mag dus één loop missen.

Weet je zeker dat je alle 3 lopen gaat lopen? Als je 16 jaar en ouder bent, kun je je dan inschrijven voor de Gouden Leeuw (zie uitleg hierboven). Inschrijven via bovenstaande inschrijfknop bij dit bericht.

Voor de jeugd t/m 15 jaar betaal je voor 3 lopen €10,-. Na elke loop ontvang je een medaille en je doet automatisch mee aan de Open Jeugd Wintercompetitie (moet je natuurlijk wel lopen 😉). Je startnummer geldt voor alle 3 lopen en kun je na Rondje Goutum weer inleveren. Je startnummer is niet geldig voor de verloting.

STARTTIJD
11:00 uur 1 km kids
11:10 uur 10 EM
11:20 uur 10 km
11:25 uur 5 km
11:30 uur 2 km

STARTPLAATS
Atletiekbaan Nijlân / Lionitas
Middelzeelaan 20, Leeuwarden

INSCHRIJFGELD
Jeugd t/m 15 jaar: € 5,00 (incl. medaille)
16 Jaar en ouder: € 7,00 (excl. medaille)
Voorinschrijving € 1,00 korting
Meerprijs medaille: € 3,00

EREPRIJZEN
Aan de eerstaankomende man op de 10 EM wordt de Douwe Kleefstra bokaal uitgereikt.
Aan de eerstaankomende vrouw op de 10 EM wordt de Sietske Rijpstra bokaal uitgereikt.

AANWEZIG
Ruime parkeergelegenheid
Verzorging onderweg en na afloop
Kleedgelegenheid met warme douches

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.