5/6 De Lus van Akkrum

TRIMLOOP LUS VAN AKKRUM OP WOENSDAG 5 JUNI

Akkrum- Op woensdag  5 juni a.s. om 19.00 uur wordt deze sportieve loop  voor de 30e keer gehouden. Een voor Akkrumer begrippen groot evenement, want  er doen de laatste jaren ca. 600 lopers mee. De organisatie is sinds 1989 in handen van de Luscommissie van de Stichting Sport- en Activiteitenhal Utingeradeel. De start vindt plaats bij de sporthal en voert langs de Birstumerdyk via de Leppedyk terug naar Akkrum. De prachtige landelijke route kan ook wandelend worden afgelegd. Een alternatieve lus kan worden gemaakt door bij de familie Snoek gebruik te maken van een speciale overzet over de Nesser Zijlroede. Daar zorgt dan de praam van de Kameleon uit Lenten voor! De lengte van deze route bedraagt 7,7 km. Een grote verandering is dat de finish zal plaatsvinden op de startlijn op de Feansterdyk bij de Sporthal! De lengte van de Lus wordt daarmee ca. 200m langer (11,8km). Het verkeer op de Feansterdyk wordt gedurende de Lus permanent omgeleid.
Ca. 50 vrijwilligers zorgen er voor dat alles op rolletjes verloopt. Bij de inschrijving in de sporthal is het  een half  uur voor de start een grote drukte. Zo’n 600 mensen moeten ingeschreven worden! Daarom is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om eerder in te schrijven: tot woensdagmiddag 5 juni 18.00 uur kan men een borstnummer halen en betalen bij Freddy’s Schoen en Sport aan het Heechein te Akkrum!
De Lus is een loop met traditie. Van Slooten  Opticiens, Bouwbedrijf K.de Boer  en Uitgeverij Middelpunt zijn de sponsoren. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Je persoonlijke tijd verbeteren inspireert  vele deelnemers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.