6/5 Twirreloop in Wytgaard

Woensdag 6 mei organiseert SV Friesland de 22e Twirreloop in Wytgaard

TwirreloopEen dag na Bevrijdingsdag  organiseert de SV Friesland de Twirreloop in Wijtgaard. Het is de eerste woensdagavond dat er een loop wordt georganiseerd komende woensdagen kan men iedere week  meedoen aan een avondloop op woensdag. 13 mei de Stienserloop, 20 mei  Wijnjewoude, 27 mei Lekkum, 3 Juni Akkrum.

Hoeveel lopers er woensdag in Wijtgaard zullen komen is afwachten, immers Bevrijdingsdag lopen er heel veel in estafettevorm van Wageningen naar hun woonplaats, dit ivm 70 jaar bevrijding.  Ook is het Meivakantie. Thijs Hofstra die al 22 jaar deze loop organiseert vanaf Dorpshuis De Twirre  heeft dezelfde route uitgezet dan vorig jaar. Toen moest hij de route aanpassen ivm de Haak om Leeuwarden. Dat was een goede keus, veiliger nog dan voorgaande jaren en hoeft de spoorwegovergang niet meer worden gepasseerd. Prachtige route langs het kanaal en over  autoluwe wegen en over de fietspaden. Deze route wordt aangegeven met witkalkpijlen op de weg, bij regen staan er bordjes omdat de kalk dan oplost. 

De start is woensdagavond om half acht bij de Twirre, hier is de inschrijving en kleed/douchegelegenheid. Prachtige accommodatie, in de gymnastiekzaal is de inschrijving.

De te lopen afstanden zijn 14.7 – 10 – 5.8 km en voor de jeugd 2½ km. die werd vorig jaar gewonnen door Benny Dijkstra Tietjerk 8.52 en Brecht Frensel Akkrum 10.47 de 10 km was voor Jort v. Zutphen Weidum 34.52 en Miloeska Fennema Leeuwarden 44.13 5.8 km. Folkert Visser 22.43 en Sjoukje Sijtsma beiden Burgum 24.50  14.7 km. Roelof Oostra Mantgum 57.58 en Jacinta Fancel Leeuwarden 1.08.49 toen waren er 250 deelnemers. De jeugd start om 19.35 uur en heeft een keerpunt op 1250 meter.

Prijzen zijn er niet te winnen, voor € 3,00 kan de jeugd deelnemen en de senioren betalen € 4,00  wie een medaille kan die na het volbrengen kopen voor € 3,00 bij Josefien. De jeugd krijgt altijd een medaille, 80 € van de deelnemers hoeft die niet daarom kiest SV Friesland voor deelnamekosten.

Onderweg is er verzorging in de vorm van lauw drinken, na de finish is er vruchtendrank, bouillon, thee en fruit. DJ Christiaan Valk verzorgd het geluid, marathonklokken geven de gelopen tijd aan en jury noteert de nummers en tijden. De uitslagen, en foto’s komen op de site www.svfriesland.nl. Deelname staat open voor iedereen die  eén van deze afstanden hardlopend kan afleggen. De loop wordt georganiseerd  onder de vlag van de Nederlandse Atletiekunie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.