7/12 Bruggenloop Deinum

SV Friesland organiseert Bruggenloop Deinum in het kader van de actie Voedselbank van Omrop Fryslan

De Deinummerbrug gaat verdwijnen zodra de nieuwe weg midden december in gebruik wordt genomen. Thea de Vries had de SV Friesland gevraagd of het ook mogelijk was om een loop te organiseren die nog één keer over deze brug zou gaan.

Maar de hardloopkalender is ook in december volgeboekt dus was dat een probleem totdat AV Lionitas de uurloop die op 7 december stond gepland afgelaste omdat hun looproute door aanlegwerkzaamheden voor de Haak om Leeuwarden was afgesneden en een alternatief was er even niet. Dus 7 december kwam vrij voor hardlopend Leeuwarden en wijde omgeving..

SV Friesland nam contact op met de VV Sparta’59 die wilde wel meewerken maar had om 14.00 uur een voetbalwedstrijd, geen probleem dus om 11.00 uur starten, dan is de kerk ook uit en dit is ook de gunstigste tijd om een loop te organiseren. Omdat er veel lopers worden verwacht is er ook kleed/douchegelegenheid en inschrijving in het gymnastiekgebouw. Vanaf 9.30 uur kan er worden ingeschreven in de kantine van de voetbalvereniging Sparta’59 en gymnastiekgebouw.

Henk Postma uit Deinum zelf een fanatiek loper en fietser wilde wel routes uitzetten langs de nieuwe weg en natuurlijk over de Deinummerbrug. Deze is plm. 11 km lang maar er is ook een 5 km en 1100 meter jeugdloop.De start is in de stationstrjitte voor Bakker Sijbesma, De Spar en Thea’s Boeketterie  Deze winkels zijn ook  deze zondag open tot aan de start.

Het inschrijfgeld is vijf euro voor iedereen, de jeugd krijgt een medaille, senioren kunnen die kopen voor twee euro na afloop bij Josefien in de kantine. Maar ook moeten de deelnemers een blik/pot conserven meenemen of wat anders van het lijstje van omrop  fryslan. De Spar is speciaal open voor degene die geen bijdrage bij zich hebben. Het inschrijfgeld wordt voldaan in ruil voor het startnummer en de goederen voor de Voedselbank worden afgegeven bij de start. Hier staat de tafel voor de gaven.

De bloemen voor de winnaars worden beschikbaar gesteld door Thea’s Boeketterie en ook de Spar en Bakker Sijbesma geven een bijdrage in natura.

Onderweg voor de 10 km is er een verzorgingspost met lauw drinken en na de finish SV Frieslandverzorging met bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. Bakker Sijbesma bied lekkere koek aan voor de lopers.

Deelname staat open voor iedereen die één van deze afstanden lopend kunnen overbruggen. Deelnemen is op eigen risico waardevolle voorwerpen kun je inleveren bij de inschrijving en krijg je na afloop op vertoon van startnummer terug.

Zie voor de actuele informatie op www.hardlopendnederland.nl of www.svfriesland.nl en op facebook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.