8-10 Fytrisloop in De Westereen

start fytrisloopZaterdag 8 oktober komen er weer veel hardlopers naar De Westereen om deel te nemen aan één van de mooiste lopen door het Friese Wouden gebied de 38e Fytrisloop.

Schitterende vernieuwde routes zijn er door de organisatie uitgezet met pingo’s (Inuktitut voor kleine heuvel uit de ijstijd) die ook dit jaar in handen is van de SC Fytris en SV Friesland. Een afwisselend parkoers door natuurgebied en rustige landweggetjes met een fietser voorop om de route te wijzen en controleren of de bordjes goed zijn geplaatst.
De lopers kunnen een keuze maken uit verschillende afstanden. De 20.4 km en de 11.7 km zijn de afstanden die meetellen voor de SV Friesland clubcompetitie, verder is er nog een 15.3 km route en jeugdloop voor de jeugd van groep 5 t/m 8. Deze start om 11.10 uur nadat de rest om 11.00 uur is gestart.

Deze start is op de ijsbaan De Wieken Badhûswei 1a, 9271 VA, De Westereen. Dit is de oude skeelerbaan. In de kantine is de inschrijving vanaf 9.30 uur en in de sporthal is douche- en kleedgelegenheid. Voor € 4,00 kunnen de leden van de twee organiserende clubs meedoen. Anderen betalen € 5,00 en de jeugdloop is gratis. Die jeugd krijgt een herinneringsmedaille, senioren kunnen die kopen voor € 3,00 na het volbrengen van hun afstand. Iedereen die kan hardlopen, maakt niet uit hoe hard, kan meedoen. De limiet van de 20.4 km is wel 2½ uur.  Maar er is keuze genoeg uit andere afstanden als je die limiet niet kunt halen.

De nummers en tijden worden handmatig genoteerd en die uitslag komt op de sites www.svfriesland.nl en www.scfytris.nl.  Onderweg zijn er verversingsposten met water en na de finish thee, bouillon, vruchtendrank, water en fruit. En natuurlijk krijgen de deelnemers, als ze hun startnummer inleveren, een leverworst mee naar huis (aangeboden door Kroon Leverworst).

Bij start/finish staan marathonklokken waarvan men de eindtijd kan aflezen. Onderweg staan fotograven om fotoreportages te maken welke ook op de sites worden geplaatst of een link naar de site van de fotograaf.
Op de oude skeelerbaan wordt het start/finishgebied ingericht met boog, tenten, verzorgingswagen en zorgt Christiaan Valk (van Valk-event-productie uit St.-Anna) voor muziek en doet Jan Kooistra verslag van de loop.
Ook dit jaar verwacht de organisatie een deelnemersveld van zo rond de 2- a 300 deelnemers. Dit is een prachtige trainingsloop voor de komende 20e Berenloop Marathon van begin november op Terschelling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.