8/3 De Ronde van St.-Jabik en Snertloop t.b.v. Hart voor Emma

StartSV Friesland organiseert op zaterdag 8 maart de Ronde van St.-Jabik en Snertloop t.b.v. Hart voor Emma.

Al vele jaren organiseert de SV Friesland deze loop in eigen dorp maar deze van 2014 is een bijzondere. Ze gaan hem samen organiseren met de sponsorloop Hart voor Emma waar ook een wandeltocht bij wordt gehouden over 5 en 10 km. De start van de prestatieloop en wandeltocht is om 16.00 uur in De Hofstraat in St.-Jabik. Inschrijven in de garage van Aukje en Hendrik. Op het parkeerterrein komen verkleedtenten te staan en in De Fijfskaar is kleed/douchegelegenheid en toiletvoorziening.

DJ. Chris verzorgd de muziek en het geluid en ook de verzorgingswagen komt er te staan. Voor de liefhebbers is er heerlijke snert, tomatensoep etc. te koop voor het goede doel. Het inschrijfgeld is de normale prijs die SV Friesland hanteert bij hun lopen, drie euro voor de leden en jeugd en vier euro voor de rest. Wie meer wil geven kan dat doen in de mand van Hart voor Emma. Er komt ook een stand van hen bij de finish waar heel aardige hebbedingetjes worden verkocht. Voor de jeugd is er multivruchtendrank geen sportdrank dus.

De start van al de afstanden is om Vier uur, de jeugdloop start om half vier en deze basisschoolleerlingen lopen op de kleinere ronde die verkeersvrij is dus veilig om te lopen. Ze mogen zelf kiezen voor hoeveel ronden ze gaan van plm. 500 meter. Sponsorformulieren kunnen worden ingeleverd bij de stand van het goede doel.

De hardloop en wandelroute. We gaan vanuit de Hofstraat-Hofplein naar de G. v. Swietenstraat , Zuiderweg- Mooije Peal  – Hearewei – Oude Spoorbaan naar Minnertsga – Stasjonstrjitte – route langs de windmolens en dan naar Firdgum – Dykshoek – Griene Dyk – Hoven – Lange Dyk – Griene Dyk – Zondervandreed – Westerweg   –  Spoorrondsy – G.v.Saksenstraat – G.Veenhuizenstraat – Dordtsestraat naar de finish in de Hofstraat.

De 10 km gaat niet naar Firdgum maar richting Mooie Paal en daar over de Griene Dyk hier is de  5 km al meteen na  Mooie Paal langs gegaan. Onderweg op de 5 en 10 km punten staat verzorging met water en vruchtendrank en fruit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.