8/4 Paasloop op Terschelling

Paaszondag de LAT Paasloop West Terschelling.

Voor de SV Friesland is het paasweekend er weer één met twee loopevenementen. Zaterdag De Ronde van St.-Jabik en Zondags de Paasloop op West Terschelling, welke ze samen met de Lange Afstandlopers Terschelling organiseren..

De Paasloop op Terschelling is voor de Terschellingers, vakantiegangers en voor lopers die er een dagje Terschelling voor over hebben.  Je kunt zondagmorgen met de sneldienst van 10.40 uur van Harlingen via Vlieland naar Terschelling waar je om half één arriveert. Boeken via internet voor de overtocht is noodzakelijk.  Zie de site van Rederij Doeksen. 

De start van de Paasloop is om 13.30 uur bij zwembad De Dôbe  en de te kiezen  afstanden 5 of 10 km. Er staat een marathonklok bij start en finish.
Het parkoers is uitgezet door het bosgebied en een stukje Longway waar ook de Berenloop over gaat. Deze route is uitgezet door Jan Lettinga en Wim Bakker. Wordt aangegeven met bordjes en lint en is best pittig om te lopen.

Prijzen zijn er niet te winnen maar voor de deelnemers is er wel een aardigheidje aangeboden door de Jumbo en is er een flesje drinken en fruit na de finish.
Al de deelnemers mogen na de loop gratis gaan zwemmen vanaf 14 jaar. Jongere lopers mogen wel meelopen maar niet zwemmen dit in verband met de regels die hiervoor zijn opgesteld.

De tijden worden genoteerd en gepubliceerd op de site www.svfriesland.nl  Josefien en Jan Kooistra zijn ook aanwezig om Jan en Janna te assisteren bij de finish. Ook de foto’s die worden gemaakt zijn te vinden op deze site. Op de site www.hardlopendnederland.nl zijn al de loopevenementen in Noord Nederland te vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.