Al meer dan 50.000 euro bijelkaar gelopen voor KiKa

De marathon voor het goede doel:

Fysiotherapeut (63) loopt in vijf jaar halve ton bijeen voor KiKa

Piet KiKaNa enkele beroertes, gooide fysiotherapeut Piet Boelens acht jaar geleden het roer om. Hij ging hardlopen. Een sport die hem in de greep kreeg. Helemaal sinds hij zijn passie combineert met het steunen van een goed doel. Op deze manier liep hij al meer dan 50.000 euro bijeen voor KiKa, Kinderen Kankervrij. Als het aan hem ligt, komt daar het nodige bij.  

In november 2015 loopt Boelens (63) voor de vijfde en laatste keer de New York City Marathon. Opnieuw staan de 42 kilometer in ‘The big Apple’ in het teken van KiKa. Met collectes en acties zette hij alles op alles om sponsorgeld voor KiKa binnen te halen:

“Kinderen horen niet ziek te zijn, de overlevingskans voor Kinderen met Kanker moet omhoog. Dat is mijn drijfveer. Inmiddels heb ik dankzij vele gulle gevers al 50.000 euro voor KiKa geworven. Ik hoop dat dit bijdraagt aan het doel: een overlevingskans van 95% voor kinderen met kanker in 2025.”

London
Het hardloopdoel voor de fysiotherapeut uit Kollumerzwaag is gesteld. De nodige trainingskilometers zijn inmiddels gemaakt. En ook na zijn laatste New York City Marathon gaat Boelens gewoon verder met zijn hardloopmissie. Maar wel iets dichterbij huis. “Op 24 april wil ik de marathon van Londen lopen, een nieuwe stad, een nieuwe uitdaging. En voor mij een uitgelezen kans om weer een bijdrage aan KiKa te leveren.”

Ambassadeur
Boelens is Ambassadeur voor de RunforKiKaMarathon. Binnenkort bezoekt hij het in aanbouw zijnde Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. “Om te zien waar het sponsorgeld aan wordt besteed. En voor mij een extra stimulans om andere runners enthousiast te maken om voor KiKa te gaan lopen. Het is namelijk prachtig om te doen, het geeft enorm veel voldoening en je kunt als runner écht het verschil maken.”

Wil jij Piet sponsoren tijdens zijn marathon in New York of Londen? 

Wil jij zelf graag hardlopen voor KiKa? Kijk op: www.runforkikamarathon.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.