Brinklopen in Diever in de maand juli

Brinklopen in Diever in juli weer van start

Brinkloop DieverAl meer dan 30 jaar worden in de vakantiemaanden Juli en Augustus Brinklopen georganiseerd in Diever. De organisatie is in handen van Stichting Sportpromotie Diever en SV Friesland. Iedere dinsdagavond is er een Brinkloop over een afstand van 2½-5-10 km. De route wordt aangegeven door vrijwilligers op iedere afslag.
Ook dit jaar is de inschrijving weer in Het Dingspilhuus, Hoofdstraat 88, 7981 AV, Diever. Hier is kleed-/douchegelegenheid en het sportcafé -gevestigd in het Dingspilhuus- is open. Vanaf 18.00 uur is de inschrijving geopend tot vlak voor de start. Die is 750 meter verderop op de Brink.

Het inschrijfgeld is € 2,50 dit is voor de organisatiekosten. Wie een medaille/standaardje wil? Deze zijn verkrijgbaar bij de inschrijving. Startnummers moeten voorop de borst gedragen (met vier speldjes vast te maken). De tijdwaarnemers noteren de eindtijden en deze worden gepubliceerd op de site www.dieversportief.nl. Ook links naar foto’s staan hier.

De te lopen ronde is 1250 meter. Bij de doorkomst staat een marathonklok, een speaker en verzorging met water en sponzen. De startnummers mogen de deelnemers houden. Gemiddeld staan er 120 deelnemers aan de start op de Brink. Het record staat op 205 deelnemers. Dit is een laagdrempelige loop waar loopplezier voorop staat. Veel lopers uit de regio staan aan de start maar ook veel vakantiegangers doen mee. Ook trainer Jelle Luinstra van de AV Lionitas uit Leeuwarden komt met zijn wedstrijdgroep een paar keer naar Diever voor een gezellig hardloopuitje op de Brink. Dit in plaats van een training op de atletiekbaan. Maar ook andere loopgroepen vinden het leuk om mee te doen.

Prijzen zijn er niet te winnen bij deze loop maar er wordt wel een totaalklassement opgemaakt van de snelste lopers. Diegene die de meeste wedstrijden wint is seizoenswinnaar. Ook de loper die het parkoersrecord verbeterd krijgt bij de laatste loop een VVV bon aangeboden namens de organisatie. Veel regionale-, nationale- en zelfs Belgische toplopers stonden al eens aan de start tijdens de Brinklopen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.