Druk loopweekend voor de boeg..

Zaterdag laatste Hurdrindei in Kubaard en Bewegen voor Overleven

2e VIZIPRO RUN zaterdag in Leeuwarden ruimte voor 400 deelnemers

2e ViziPro Run Leeuwarden

2e ViziPro Run Leeuwarden

Komende zaterdag staat de 25e en laatste hurdrindei in Kubaard op het programma. De niet permanente commissie stopt er mee en heeft geen opvolgers kunnen vinden die de loop overneemt.

Jammer het is er altijd beregezellig en de deelname is goed, prima verzorging en laag inschrijfgeld. Er worden zaterdag 300 deelnemers aan de start verwacht.

Ook stond er zaterdag de loop bewegen voor overleven op het programma. SV Friesland organiseerde hier het hardloopgedeelte mee maar de organisatie had zonder overleg de loop verplaatst naar de avond en start in Stiens.  SV Friesland had het plan om de loop zoals al 2 keer was gebeurd van start te laten gaan in St.-Jabik over 25 km en nog een start erbij te doen in Froubuurt over 17 km met als finish Leeuwarden. Zo kwam hij eind oktober ook in de nationale hardloopkalender. Bij avond lopen met het laatste stuk in het kaarslicht is leuk. Maar deze zaterdag is de laatste hurdrindei en ook is er de 2e Viziprorun van Saucony en Runningcenter  waar SV Friesland ook mee in de organisatie zit.

De zondags is altijd de Survivalrun in Leeuwarden, hier doet SV Friesland het geluid en de verzorging onderweg en bij de finish, 800 deelnemers. Zaterdagsavond moeten ze de boel al klaarzetten. Dus moest men de organisatie van beleven voor overleven mededelen dat zij niet konden helpen bij de bewegen voor overlevenrun.  Het resultaat is dat de hardlooprun NIET DOOR GAAT.  Er waren minder dan 15 aanmeldingen. De survivalrun is nu op 9 oktober dus een week verplaatst. Ik mag er nu ook gaan speakeren, Harm Noor is bij de 4 Mijl in Groningen, die deze dag wordt gehouden, speaker.

Zaterdagmiddag is de 2e VIZIPRORUN in Leeuwarden, start om 17.00 uur op de nieuwestad bij de winkel van Running Center John Sloot.  300 loopshirts met tekst zijn er beschikbaar ter waarde van bijna dertig euro en nog eens 100 onbedrukten.  Deelname is gratis maar je moet je wel persoonlijk aanmelden in de winkel van Running center, dat kan deze week nog, er zijn al 260 aanmeldingen.

Om 17.00 uur is de start, vanaf 16.00 uur kun je het loopshirt afhalen en aantrekken.

We gaan dan gezamelijk in rustig tempo naar de Prinsentuin waar een route is uitgezet die je mag lopen, bij doorkomst staat er een klok is er waterverzorging en nadat je bent gestopt, maximaal 45 minuten krijg je de tijd, is er sportdrank, ook dit is gratis.

Dan is er als iedereen is gestopt de trekking van de verloting, kleding etc wordt er onder al de deelnemers verloot. Ben je niet meer zelf aanwezig dan vervalt je lotnummer en krijgt de volgende de prijs.  Er worden foto’s gemaakt die vanaf 7 oktober gratis zijn af te halen bij Running Center.

Christiaan zorgt voor het geluid en ik speaker zonder deelnemerslijst, jullie krijgen geen startnummer op. Nog niet opgegeven doe het dan snel deze week, we maken er een groot loopfeest van.

Jan Kooistra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.