Dubbelslag voor Piet Boelens in New York City Marathon

Vijfentwintigduizend euro voor KiKa en een nieuw PR. De  New York City Marathon van zondag 6 november was in alle opzichten een uitstekend resultaat voor Piet Boelens uit Kollumerzwaag.

foto piet boelens NYCM 06-11-2011

foto Piet Boelens NYCM 06-11-2011

New York/Kollumerzwaag – In zijn vijfde marathon arriveerde de 59-jarige fysiotherapeut na 42.195 km in een netto tijd van 03:43:50 bij de finish in Central Parc. Hiermee was Boelens  37.425 runners te snel af. Onder hen ook Edwin van der Sar, die hij na 35 km inhaalde op Fifth Avenue.

Badge NY Marathon

Badge NY Marathon

De marathon in ‘The Big Apple’ was al met al een schitterende ervaring volgens Boelens: “Een prachtige ambiance waarin alle 46.550 marathonlopers op hun tocht naar de finish werden aangemoedigd en ‘gedragen’ door zo’n twee en een half miljoen toeschouwers.”

Boelens haalde met zijn sportieve prestatie bijna 25.000 euro op voor KiKa. Samen met de 134 andere Nederlandse ‘KiKa-runners’,  leverde de marathon in totaal meer dan 1 miljoen euro op voor het goede doel. Het geld komt ten goede aan een nieuw te bouwen onderzoekscentrum in Utrecht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.