Een bijzondere missie geslaagd!

De Millenniumloop 2013

7 september 2013 – Een dag met een bijzondere missie….een ”rijke” dag, en dat is meer het “gevoel van rijkdom” dan dat het met geld te maken heeft, terwijl het daar toch deze dag om gaat!! Samen lopen voor The Hunger Project.

Een dag met een gekleurd randje, met z’n allen een bijdrage leveren voor je medemens, helpen om ervoor te zorgen om de acht doelen te bereiken en te streven naar een betere toekomst. Als ik dit schrijf of eigenlijk tik, komt het met bakken uit de lucht….. Ooh, wat hebben wij het getroffen met de dag en het weer van gister. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige tocht die we door het mooie Fryslan mochten maken. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest, zoals bijvoorbeeld het bos van Wytmarsum! Had ik nog nooit een stap gezet!!

8 doelenBijzonder dat we alle 49 teams (waaronder maar liefst vier ultralopers (ontzettend veel respect dat ze deze afstand in hun uppie afleggen) en ook zo hartverwarmend de jeugdteams die ook helemaal enthousiast zijn, echt schitterend om te zien) met hetzelfde doel daar aan de start in IJlst staan. Allemaal om ons steentje bij te dragen voor je medemens, en deze doelen proberen te bereiken ook al heb je soms het gevoel dat “de wereld” steeds wreder wordt. Als je met dit initiatief van de druppel misschien een hele grote plas kunt maken en dat de opbrengst ook nog met meer dan 50% verdubbeld wordt, dan zijn we samen op weg naar een wereld waar we iets voor elkaar kunnen betekenen. Speaker PeterDe saamhorigheid die ik voelde toen we het terrein op kwamen lopen en de altijd enthousiaste Peter van de Meeren die door de speaker zijn stem liet horen, en de applaudisserende mensen aan de kant, kreeg ik kippenvel en moest ik een traantje wegpinken. Wat een organisatie en wat een geweldige dag hebben wij gehad. Dat hebben toch maar even voor elkaar gekregen met z’n allen. Zoveel geld bijeen meer dan € 50.000……… dat is toch geweldig in deze tijd!

De afgelopen week hebben heel wat fronsende wenkbrauwen mij aangekeken met het idee; met z’n tweeën de millenniumloop doen????? Hoe kom je daarbij en is dat wel gezond….?? Het idee was in eerste instantie om het met z’n drieën aan te gaan met Henk Meijers, Albert van Ramshorst en ik (Ylona). Henk had verplichtingen elders (Tri-Ambla) en hebben zo in het voorjaar Hero Polet gestrikt….helaas raakte Hero geblesseerd. Het was voor hem niet verstandig om te gaan lopen. Gelukkig is hij weer volop aan het trainen om zijn topvorm terug te krijgen, en dat gaat lukken! Pas vorige week dinsdag hebben we definitief besloten om de ML met z’n tweeën te gaan lopen. Echter wel met een fietser erbij omdat 5 km lopen en dan 5 km fietsen en dat dan 104 km lang voor ons ook helemaal nieuw is, hebben we Gerald Hoogeveen bereid gevonden om het hele traject ons steun/ stempel en toeverlaat te zijn. En dat was hij!

Trio

We hebben een hele gezellige dag gehad met z’n drieën, we vonden het behoorlijk rustig in de dorpjes waar we doorheen mochten lopen. “Het is dan ook zaterdagochtend dan gaat alles wat meer op ‘t gemakje”. Ons avontuur ging dan ook sneller dan verwacht!!! Maar de stemming zat er goed in. Als je het dan over een flow hebt…. “Nou die hadden we zeker!!!” Het idee was om 12 a 12.5 km per uur te gaan lopen. Vorige week zondag even geoefend met de wissel van fiets en dan weer hardlopen en dat ging goed. Inclusief de wissels dachten we om ongeveer half vier in IJlst ( Albert dacht 15.08 en ik om 15.36) aan te komen. Maar dat het voor half drie zou zijn had ik/we echt niet verwacht! Het liep gesmeerd, we hebben gemiddeld 13.8 km p/uur gelopen en dat was echt boven verwachting! Het is nu maandagochtend, ik voel me fit, (nog) geen spierpijn. Maar neem toch een verstandig besluit…..ik sla het lopen vandaag en morgen nog even over. Want je weet nooit wat voor missie of loopje er nog op je pad tegen kunt komen. ”Dan moet je fit zijn!!!

Finish

Het was mooi, het was een prachtige dag, alles liep op rolletjes. Een diepe buiging voor de gehele organisatie zowel voor als achter de schermen. Voor onze trouwe ”huisfotografen” Henk Carinus en Hero ook een dankjewel! Top!! Langs de route stond een bord met aanmoedigende tekst, Henrieta Oosterbaan bedankt! Ook onze sponsoren willen we hierbij bedanken dat ze hun steen(tje) hebben bij willen dragen aan dit mooie evenement. In het bijzonder Bij Folkert outdoor & running en Kuipers Woudsend  voor hun bijdrage, onze kleding en hun vertrouwen in ons.

Bedankt Ook hulde aan; bowlingcentrum de Stolp, Tijn van Beek, Bootsma Onderhoud, Theo Huitinga, Ben Overkamp, Sytsma antiek & woonaccessoires, Looper Fietsen, Stien Reitsma, André Tuinier, Kim van Ramshorst, Bosgraaf Transport Sneek, Visser Yacht Design, Bijlsma hijs en heftechiek Joure, Fam. Hardeman Ermelo, Fam. De Vries Nijkerk, Fam de Best Sneek. Ook de gulle gevers die zonder naam hun bijdrage hebben geleverd! Ontzettend bedankt voor jullie support. Rest mij nog Gerald Hoogeveen te bedanken dat hij in z’n drukke weekend schema ons wou vergezellen met deze happening! Ik zeg; onze missie is geslaagd!!

Met sportieve groet,

Ylona

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.