Uitslagen en foto’s Bruggenloop Deinum

FOTO’S Janke vd Schaaf – UITSLAGEN

Succesvolle Bruggenloop met ruim 200 hardlopers in Deinum levert een aanhanger vol producten op in het kader van de actie Voedselbank van Omrop Fryslan.

Bruggenloop DeinumSportvereniging trof het iedere keer weer als ze een loop organiseerden. (en dat zijn er veel!) Telkens was het prima hardloopweer droog, weinig wind en zon. Nu bij de Bruggenloop in Deinum leek het erop dat het dit keer niet het geval zou zijn. De morgen begon met veel regen en harde wind, die koud was. Niet leuk voor de organisatie die de route had aangegeven met kalkpijlen die na enkele regenbuien oplossen. Maar gelukkig viel het mee, het bleef droog tijdens de loop en de pijlen waren nog te zien.

Bruggenloop Deinum

Deze loop was ingelast omdat de Uurloop was afgelast en de Deinumers graag nog een loop wilden over de brug die gaat verdwijnen. Thea de Vries kwam met het idee, SV Friesland nam de organisatie op zich en Henk Postma zocht een mooi parkoers uit. Niet gemakkelijk met die Haak om Leeuwarden maar toch een pittige 11.2 km gevonden met daarin vier bruggen. Men hoopte op een drie honderd deelnemers maar met dit slechte weer moest men wel blij zijn dat er de helft aan de start zouden staan. Toch melden zich 210 hardlopers zich in de kantine van de VV Sparta’59 die hun accommodatie hiervoor beschikbaar hadden gesteld. 

De start en finish was voor de winkels van Bakkerij Sijbesma, Thea’s Boeketterie en De Spar. Alle drie waren deze zondagmorgen open voor de lopers om nog wat te kopen voor de Voedselbankactie van Omrop Fryslan. Aan al de deelnemers was gevraagd om iets beschikbaar voor dit goede doel, nu dat is gelukt, met een bijdrage van Alberthein Wassenaar St.Anna en de Kerk van Deinum kan de SV Friesland maandagmiddag een aanhang vol goederen afleveren bij Geert van Tuinen in het omrop gebouw. Veel lopers waarderen de sociale instelling van SV Friesland die altijd een hart heeft voor de medemens. Zo wil men het inschrijfgeld op een nivo houden zodat het drempel zal zijn om deel te nemen aan hun lopen. Ook de actie voor hart voor Emma was zo’n goede actie.

Dank zij de voorfietsers, verkeersregelaars en de andere vrijwilligers en Jan de Boer die de verzorging onderweg deed werd dit een geslaagd hardloopevenement. Bakkerij Sijbesma verraste al de vrijwilligers en winnaars met gebak en de deelnemers met speculaas en pepernoten. Thea stelde 4 bloemboeketten beschikbaar voor de winnaars en SV Friesland had mooie bekers voor die winnaars.

Natuurlijk was er na de finish thee, bouillon, vruchtendrank en fruit een service die SV Friesland altijd bij haar lopen geeft. Het was dan ook reuze gezellig op het pleintje voor de winkels waar de verzorgingwagen en tenten stonden. In de bakkerij was ook nog  een groepje die muziek maakte, DJ Chris uit St.-Anna verzorgde het geluid en de muziek waarmee opa Jan verslag deed. Wijtse Breidenbach had een zware taak om al de nummers en tijden te noteren wat hem ook weer is gelukt.

De 85 jarige Berend Schreuder uit Zweeloo vond het zo goed dat zijn SV Friesland dit goede doelen evenement organiseerde dat hij een schilderij voor hun had gemaakt, hij liep de pittige 5 km in 46.42 respect voor zo’n prestatie op deze leeftijd. Janke v.d.Schaaf uit Oentsjerk maakte een mooie fotoreportage van deze Bruggenloop. Volgende week zondag organiseert de SV Friesland samen met de AV Lionitas de opening van de Haak om Leeuwarden met de Haakloop waarvoor 700 lopers zich hebben aangemeld.

Zaterdag hebben ze eerst nog een crossmarathon in Diever waar ook al 200 lopers voor zijn aangemeld. Een heel pittige crossloop zeker niet voor watjes. 

De SV Frieslandloper Pieter Prins Bergum won de 11.2 km in 44.31 2e Jacob v.d. Leij Leeuwarden 44.57 3e Sieds Wiersma Drachten 45.11 4e Huib Jan Imbens Wirdum 46.46 5e Chris Draijer Oudega 46.50 Vrouwen: 1e Judith v.d. Meer Dronrijp 49.52 2e Maaike Hornstra Jellum 50.28 3e Corine Visser Leeuwarden 50.31 4e Trienke Zijlstra Britsum 51.21 5e Jantien Hoekstra Berltsum 54.04

5.3 km: 1e Jacob v.d. Ploeg Damwoude 22.07 2e Gerben Ellerie Berltsum 26.56 3e Hendrie v.d. Werf Bolsward 28.20 4e Sil de Graaf Deinum 29.04 5e Dikkie v.d.Werf Bolsward 29.34 Vrouwen: 1e Merijne Houwink Boksum 26.07 2e Dineke Dankert St.-Anna 26.53  3e Marianne Haijma Berltsum 29.46 4e Thamar Bruinsma Leeuwarden 31.04 5e Marian v,.d.Schaaf Oentsjerk 31.12

1 km: 1e Dana v.d. Wal Deinum 5.30  2e Duco v.d. Wal Deinum 5.38 3e Jouke Kuiper Deinum 5.49

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.