Uitslagen en foto’s Bulleloop Lekkum

TWEE HONDERD DEELNEMERS AAN 21e BULLELOOP IN LEKKUM

De Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseert in de maanden April -Mei-Juni op bijna iedere woensdagavond prestatielopen. Voor iedereen die het leuk vindt op een doordeweekse avond een loop te doen samen met veel anderen.

Op 24 april was dat de Mûzelloop in Jirnsum waar de familie v.d. Bij de organisatie in handen had en hier meer dan 300 lopers mocht verwelkomen. 1 Mei was de Bulleloop in Lekkum alwaar Duco Zijlstra het boegbeeld is en hij 200 lopers kon welkom heten. Een mooi aantal in de meivakantie en dat met een belangrijke voetbalwedstrijd op tv.

Het was prima hardloopweer, koel en dat konden de vrijwilligers op de waterposten ook merken! Ze kregen het koud van het staan en zagen dat er niet veel werd gedronken met dit weer. Dat was anders na de finish waar veel warme bouillon en vruchtendrank werd genuttigd samen met fruit.

Een schitterend parkoers dwars door de weilanden heen over veel veeroosters die Duco bijna allemaal had afgedekt met een roostermat. De route had hij aangegeven met witte krijtpijlen en hier en daar ook nog lint gespannen waar je niet mocht parkeren. Een hele volle dag werk en als je dan 200 lopers aan de start krijgt -waar je zelf bij de 17 km voorop gaat fietsen- dan geeft dat voldoening.Heel veel vrijwilligers heb je bij zo’n loop nodig en die waren er volop te krijgen. SV Friesland is één grote hardloopfamilie waar de oprichters en boegbeelden beiden ernstig ziek zijn maar dankzij de hulp van zoveel vrijwilligers -die zelfs hun eigen loopje er voor opofferen!- kunnen de lopen gewoon door gaan dat is wat de familie Kooistra ook graag wil, het is hun levenswerk.

Duco had de boeren gevraagd of ze over hun land mochten lopen, er zijn paden over die landerijen en dat mocht. Prachtige routes waren de opmerkingen, ze liepen zelfs door de boerderij van de familie Nienhuis waar hun ook drinken werd aangeboden. Prachtig vonden de meesten dat, voor de snellere iets minder omdat het wat extra energie en tempo kostte.

Prachtig gezicht die kleurige stoet lopers tussen de koeien, schapen en paarden doordravend! Genieten was het, of dat ook gold voor die beesten we weten het niet ze zagen wel nieuwsgierig naar al dat loopvolk in hun weiland.
Bij deze lopen, 8 mei in Wijtgaard, 15 mei in Stiens gaat het niet om de prijzen maar om het meedoen en het testen van je loopconditie voor bv voor de Loop om ’t Bildt, 25 Mei of de Mar-athon en Meer in Juni in Sneek. Zaterdag 5 mei is de SV Friesland ook bij De Ronde van Oranjewoud die als start en finish het Abe Lenstrastadion in Heerenveen heeft  en wordt georganiseerd door de AV Heerenveen.

Na afloop werden voor zover men dat wilde de vrijwilligers getrakteerd op een hapje: gehaktbal, en drankje en kon men terugzien op een geslaagd hardloopevenement. De fotoreportage is van Tjeerd de Jong en volledige uitslagen staan op www.uitslagen.nl en www.svfriesland.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.