Uitslagen en foto’s Halve marathon Bovensmilde

FOTO’S Janke vd Schaaf – UITSLAGEN

Halve marathon BovensmildeHalve marathon Bovensmilde

Warmte maakt Halve marathon Bovensmilde pittig voor deelnemers.

In de vakantieperiode worden er weinig hardloopwedstrijden georganiseerd immers het is meestal erg warm en veel lopers zijn op vakantie dus zal de deelname niet groot zijn.
Maar in de Drentse plaatsen Bovensmilde, Diever en Oude Willem staan wel lopen op de kalender als enigste lopen in Nederland. Iedere dinsdagavond in Juli en Augustus kan men deelnemen aan de Brinklopen, 18 juli aan de Midzomeravond Marathon en eind Juli en ieder weekend in Augustus in Oude Willem aan de Hoeve aan den Weglopen vanaf de camping aan de bosweg.
De ijsvereniging Voorwaarts organiseert al 29 jaar de Halve marathon van Bovensmilde met daarbij een 10 km en 4 Engelsemijlenloop en jeugdloop. Volgend jaar de 30e editie en de vereniging viert dan ook haar 75 jarig jubileum.
Ruim 40 vrijwilligers zetten zich deze 11e juli in voor de bijna 200 deelnemers om het hun naar de zin te maken door voldoende drinken en sponzen aan te reiken, na de finish bouillon etc. en nummers en tijden worden handmatig genoteerd. Dat is een hele klus maar goedkoper dan lopen met een chip en beide organisaties willen het lopen betaalbaar houden.Dank zij een 40 tal sponsoren, een verloting en bijdrage van het jeugdfonds van de Poiesz kan de organisatie deze loop organiseren met geldprijzen voor de snelste lopen, bloemen voor de vrouwen en bekers voor de jeugd plus medaille. Dank zij de spaaractie van de Poiesz mocht de jeugd gratis meedoen. Heel jammer is het dat de deelname minimaal is bij de jeugdloop dat zal ook aan de schoolvakantie liggen maar toch. Maar degene die wel meeliepen genoten van de loop en de prijsuitreiking, trots als een pauw namen ze plaats op het erepodium, sommigen voor het eerst en dat is natuurlijk het leukste dat niet ieder jaar dezelfde deelnemers op het podium staan.
Iedereen werd voorzien met een duidelijk startnummer deze waren aangeboden door Run2Day Assen de hardloopsportspeciaalzaak van Martin en Marjon Speelman. Het was warm daarom adviseerde speaker Jan Kooistra de deelnemers bij de start zeker gebruik te maken van de vele verzorgingsposten onderweg en dat deed men, menig loper goot bekertjes water over zijn hoofd, dronk wat en nam een natte spons mee voor onderweg naar de volgende post. Een gedeelte van het parkoers was erg warm waar wel 30 graden werd gemeten, weinig wind daar dus afzien. Parkoersrecords werden er dan ook niet verbroken. Sommigen hielden het na het passeren van de doorkomst van de halve marathon voor gezien en stapten uit, verstandig besluit als je het niet verantwoord vind om verder te gaan. Stuk voor stuk waren de deelnemers vol lof over de verzorging onderweg en gaven de complimenten door aan de organisatoren. Het was heel gezellig op en rond de ijsbaan waar het shantykoor van Spier hun liederen ten gehore brachten, er een jaarmarkt was en de lopers konden genieten voor hun welverdiende bekertje bouillon, vruchtendrank en fruit.
Dat de prijsuitreiking wat later was dan gepland was ook niet zo’n groot probleem met dit mooie weer. Al de deelnemers kregen een waardebon van 20 euro van Run2day bij aanschaf van schoenen, zo had men het inschrijfgeld gauw terug verdiend. Douchen kon in het sportgebouw en parkeerruimte was er ook genoeg. De EHBO had het druk, één van de shantykoorleden moest worden afgevoerd en ook één van de lopers werd opgehaald onderweg. Ook dat was prima geregeld door de organisatie die terug kan zien op een geslaagde 29e editie en hoopt dat er bij de 30e volgend jaar nog meer deelname zal zijn, maar het wéér hebben ook zij niet in de hand.
Onderweg en bij de finish maakte hobbyfotograven mooie actiefoto’s van de deelnemers, die van Janke v.d. Schaaf staan hierboven en op www.svfriesland.nl of www.ijsverenigingvoorwaarts.nl
Uitslagen:
21.1 km: 1e Martin Veenhuizen Tynaarlo 1.20.36 2e Reinder de Jonge Assen 1.22.53 3e Johan Lek Emmen 1.25.16 4e Egbert Zijlstra Emmen 1.25.51 5e Bert Karssies Hollandscheveld 1.26.35 Vrouwen: 1e Alienka Huft Oldeberkoop 1.41.36 2e Marieke van Loon Delfsgauw 1.44.58 3e Elleke Koornneef Pijnacker 1.50.47 4e Petra Lunenborg Hoogeveen 1.58.25 5e Esther van Os Smilde 2.42.43
10 km: 1e Gerko Floor Meerstad 35.13 2e Michael Woerden Mijdrecht 35.31 3e Robert Huisjes Assen 36.24 4e Erik Deenen Groningen 37.21 5e Jannes Dolfing Westerbork 37.25 Vrouwen: 1e Simone Binnema Eenrum 43.42 2e Ilse Rooks Elsloo 44.16 3e Bettie Agricola Goingarijp 44.27 4e Adrie Hartholt Appelscha 50.01 5e Esther Wietzes 51.11
4 EM(6.4 KM) 1e Anno Huizenga Assen 22.50 2e Ralf Ringenaldus Assen 23.23 3e Gert Jan Tichelaar Oldebroek 23.46 4e Gerwin in ’t Veld Groningen 24.57 5e Mario Post Appelscha 26.02 Vrouwen: 1e Christien Koning Groningen 26.41 2e Nienke Idzerda Zwolle 26.51 3e Erika Broekema Groningen 29.34 4e Wendy Hoven Bovensmilde 29.40 5e Danique de Ruiter Bovensmilde 30.17
Zie voor de volledige uitslagen en jeugdloop www.svfriesland.nl of www.ijsverenigingvoorwaarts.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.