Groeiend aantal deelnemers bij Ontbijtloop op Terschelling

UITSLAG ONTBIJTLOOP

FOTO’S van Anton Wijkhuijs

FOTO’S Janke vd Schaaf

Ontbijtloop Terschelling

Ontbijtloop Terschelling

Ontbijtloop Terschelling

Meer dan 300 enthousiaste hardlopers waren zaterdag 5 november vroeg uit de veren om deel te nemen aan de Ontbijtloop van Terschelling. SV Friesland organiseert dit evenement de dag voor de Berenloop voor supporters van deelnemers aan de Berenloop en voor vrijwilligers die zondag dus niet zelf kunnen lopen.

340 DEELNEMERS ONTBIJTLOOP WEST-TERSCHELLING.

Verslag: Jan Kooistra

Al weer vele jaren wordt op de zaterdag voor de Terschelling Berenloop de ontbijtloop georganiseerd. Deze loop over 5 en 10 km is voor degene die geblesseerd zijn en niet de halve of hele marathon kunnen lopen maar wel ontspannen een 5 of 10 km kunnen volbrengen.

Ook de familieleden, of partners van degene die zondags loopt willen wel graag even meegenieten van het mooie natuurschoon op dit schitterende eiland waar iedereen wel op één of andere manier te maken heeft met het loopfestijn. De Sportvereniging Friesland en de Loopgroep de Lange Afstandlopers Terschelling en zwembad de Dôbe organiseren deze loop.

De deelnemers krijgen voor hun inschrijfgeld een goed georganiseerde loop aangeboden  met duidelijk aangegeven parkoers, drinken onderweg, bosparkoers met een deel waar zondags de lopers ook langs gaan en bij de finish, tijdklok, tijdjury, speaker en de uitslagen worden genoteerd. Onderweg worden veel foto’s gemaakt en gepubliceerd op de site www.svfriesland.nl en verder op de site van Terschelling en van Hero Polet en Toli.

De deelnemers krijgen een ontbijt in het zwembad en mogen gratis zwemmen. Helaas is dat maar voor 250 deelnemers ouder dan 14 jaar, dat is de limiet meer mogen  ze niet in het zwembad toelaten.

Maar liefst 340 deelnemers melden zich aan dus 90 zonder ontbijt en zwemmen, een dik record 100 meer dan vorig jaar. Jammer genoeg was er geen verzorging na de finish omdat men toch ging ontbijten, volgend jaar verwacht men nog meer lopers en dan zal men ook na de finish de deelnemers voorzien van drinken en fruit. Een medaille met Fries lint was de herinnering aan deze loop. De deelnemers kwamen uit alle delen van het land zelfs uit het buitenland.

De kantine is krap en was dan ook overvol bij de inschrijving, maar de eiskes presteerden het om iedereen op tijd in te schrijven voor de start kon plaatsvinden, Christiaan Valk, beter bekend als DJ Chris gaf het startschot. Wim Bakker had daarvoor de lopers uitgelegd hoe het parkoers er uit zag en wenste hen veel succes. En dat was het voor al de deelnemers en organisatoren. De weersomstandigheden waren gunstig en lekker om te hardlopen.

Foto’s Janke vd Schaaf Ontbijtloop

Foto’s Janke vd Schaaf Ontbijtloop

10 km

Mannen

Naam: Plaats: Vereniging Tijd:

1 Gerrit Duits Sneek SV Friesland / Horror 43.11

2 Gerard Blom Amersfoort Altis 43.17

3 Henk Janssen Apeldoorn AV Veluwe 44.08

4 Theo de Bruin IJselstein geen 45.57

5 Frank Wilkens Groningen geen 47.10

10 km

Vrouwen

Naam: Plaats: Vereniging Tijd:

1 Ellen Kilian Zwolle Loopsport Zwolle 51.34

2 Ineke Berghut onbekend onbekend 51.40

3 Els Heuts Zwolle Loopsport Zwolle 51.42

4 Marit Rikze Zeist ESTD 52.45

5 Mandy de Ronde Utrecht geen 52.58

5 km

Mannen

Naam: Plaats: Vereniging Tijd: St. nr.

1 Thierry Belt Hoogland AV Triathlon 18.05

2 Martijn Toering Groningen Lionitas 19.13

3 Rob Henst Uden De Keien 19.54

4 John Klerkx Zeeland Keien Atletiek 19.56

5 Jeroen Linneman Zwolle Laac 20.13

5 km

Vrouwen

Naam: Plaats: Vereniging Tijd: St. nr.

1 Nikki Jepkema Lekkum geen 24.33

2 Tineke Algera Makkum Loopgroep Sneek/Makkum 26.32

3 Margreet van der Meer Sneek Horror 26.36

4 Petra van Veen Boskoop geen 26.52

5 Ria van Gent Ter Aar NSS 28.07

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.