Grote deelname verwacht bij Oerpolderloop It Heidenskip

OerpolderloopKomende zondag 28 februari organiseert de Sportvereniging Friesland samen met het activiteitenteam van Dorpshuis It Swaeigat voor de 8e keer de Oerpolderloop in It Heidenskip.

Deze wedstrijd en prestatieloop trekt jaar vele honderden deelnemers en nu veel lopers begonnen zijn aan de training voor deelname aan de Slachtemarathon zullen velen deze loop meedoen als testloop om te zien hoe hun conditie is. Ook is dit de derde loop die meetelt voor de SV Frieslandclubcompetitie 2016

Voor de wedstrijd zullen weer veel noordelijke toppers aan de start staan, voor de snelste drie op de 7 km en de 5 snelste op de 14 km zijn er prijzen in natura, en boeket bloemen voor de winnaars en vermelding op “De Hikke”daar staat in de winkel van sponsor Bij Folkert in Sneek. Ook is er een prijs voor de snelste Heideskipsters. Deze prijzen beschikbaar gesteld door Bij Folkert Outdoor Running Sneek worden rond 15.30 uur uitgereikt in het Dorpshuis It Sweigat. 

Onderweg is er voor de 14 km twee keer en voor de 7 km één keer een verzorgingspost onderweg met warm drinken. De route is aangegeven met kalkpijlen en de kilometerpunten staan op de weg. Na de finish is er SV Frieslandverzorging met warme bouillon, thee, vruchtendrank, fruit etc. en in het dorpshuis heerlijk eigengemaakte snert. Veel dorpsbewoners krijgen een snertpakket van de organisatie en koken daar snert van, dit wordt verkocht aan de deelnemers en supporters en de opbrengst is voor het Dorpshuis.

Het inschrijfgeld is voor SV Frieslandleden en Heidenskippers € 4, 00 de anderen betalen één euro meer. Dit is zonder herinnering, 80 % hoeft die niet maar voor de liefhebbers is er een medaille te koop na het volbrengen voor de kostprijs van € 3,00 Inschrijven kan vanaf 12.30 uur tot aan een kwartier voor de start deze is om 14.00 uur. Voor beide afstanden. Kleed/douchegelegenheid in het Dorpshuis.

Het activiteitenteam van Dorpshuis It Swaeigat verzorgd de verkeersregelaars en bemand de verzorgingsposten, ook hebben zij geregeld dat er rubberen matten op de roosters liggen.

De route: Dorpshuis It Swaeigat – Hylperhoek- Alde Dyk, It Patersrûntsje, Urseladyk. De gemeente Südwest-Fryslân gaf toestemming voor deze loop. De naam Patersrûntsje verwijst naar de oude pater Van Rijn, die vroeger verbonden was aan de katholieke kerk. Alle dagen fietste Van Rijn een rondje. Langs It Heidenskip, over het fietspad langs de weg, naar Workum, een rondje van een kilometer of tien in totaal, vertelt Hettinga.

,,Toen de pater jaren geleden afscheid nam, is er halverwege het pad een bankje geplaatst als aandenken aan de man. Op het bankje zit een plaatje vastgeschroefd, waarin een inscriptie staat. Sindsdien heet het fietspad het Patersrûntsje, nou ja, in de volksmond dan. Veel mensen uit de omgeving leggen geregeld het rondje af op de fiets, en die hebben het altijd over het Patersrûntsje.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.