Hoeve aan den Weglopen in Oude Willem

De Hoeve aan den Weglopen gaan weer van start. Nu ook de mogelijkheid om 10 km te wandelen door het Drents Friese Wold.

  • Op 2 juni de eerste loop!

Hoeve ad WegloopSportvereniging Friesland organiseert al vele jaren de Hoeve aan de Weglopen vanaf de gezellige en gastvrije camping Hoeve aan den weg aan de bosweg in Oude Willem een streek tussen Diever en Wateren. In de eetboerderij De Hoeve is de inschrijving en er is genoeg parkeerruimte en douchegelegenheid. De hardlopers komen graag naar Hoeve aan den Weg, het is een kleinschalige loop voor slechts € 6,00 kun je meelopen en krijg je een gratis consumptie aangeboden door de organisatie. Wie een medaille wil kan die na afloop kopen voor € 3,00 maar 90% van de hardlopers loopt liever voor organisatiekosten. Aanmelden vooraf is niet nodig je kunt gewoon vanaf 9.00 uur aanmelden in De Hoeve.

Men kan kiezen uit verschillende afstanden: 11.00 uur de 10.3 KM – 20.6 KM 11.05 uur de 8 KM en 16 KM. En om 11.10 uur de 3 KM-6 KM. Nieuw is dit jaar dat er ook de mogelijkheid wordt gegeven om de 10.3 km route, dat is de mooiste en leukste wandelend af te leggen. De wandelaars kunnen starten vanaf 9.00 uur tot 9.30 uur. Ze kunnen na het inschrijven meteen van start gaan. Later kan niet dan zouden ze de hardlopers in de weg lopen op de bospaden deze gaan om 11.00 uur van start. De wandelaars moeten doorgang verlenen aan hardlopers en natuurlijk ook de fietsers maar die zijn meestal niet zo vroeg op pad. Naast de paden is ook een bospad waarop men kan uitwijken. Ook betalen de wandelaars € 6,00 inclusief consumptie. 

Men verwacht 100 tot 150 deelnemers aan de start. Deze is op de weg naast de camping, hier staat de jurytent, verzorgingswagen en de start finishboog en marathonklokken. Onze starter Wijtse Breidenbach die dit zovele jaren deed is onlangs overleden, dus nu helaas een andere starter. Onderweg is er een verzorgingspost op de 6 km voor de 10 en op 4 km voor de 8 km route en ook bij doorkomst. Bij erg warm weer is er een extra post op 3 km na de start voor de 10 km. Na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

Nummers en tijden worden genoteerd en de uitslagen komen op de site www.svfriesland.nl ook verslagen en foto’s zijn hier te bekijken.
De volgende Hoeve aan den weglopen zijn op zaterdag 28 Juli en op 4 – 11 en 18 Augustus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.