Jubileum Berenloop Terschelling

Twintigste Berenloop Terschelling: feestelijk, sportief en sfeervol

Berenloop_logo_09_fcWEST-TERSCHELLING – Op zaterdag 5 en zondag 6 november staat het hele eiland Terschelling weer in het teken van hardlopen: met op zaterdag Kleintje Berenloop als opmaat en op zondag de halve en hele marathon als hoofdprogramma belooft het weer een sportief, spannend en sfeervol hardloopweekend te worden.

Met ruim 6.000 lopers (4.500 op de halve, 700 op de hele marathon en 1.000 bij Kleintje Berenloop) aan de start is het maximale aantal deelnemers op de Berenloop ook dit jaar weer bereikt. Het betekent dat het eiland tijdens het Berenloopweekend wordt overspoeld met meer dan 10.000 lopers en hun supporters. 

 • Extra activiteiten
  Ter gelegenheid van het jubileum zijn er een aantal extra activiteiten gepland. Zo is er op zaterdagmiddag een gezellige braderie op het Brandarisplein met om 14.00 uur een optreden van Piter Wilkens en is er om 16.30 uur in de Westerkerk een forumdiscussie van een aantal medische specialisten over hoe (on)gezond het is om een marathon te lopen. Ook heeft de organisatie dit jaar een goed doel uitgekozen: Local Heroes, een stichting die diverse projecten ondersteunt in Afrika.
 • Kanshebbers
  Foto’s Berenloop Janke vd SchaafOp de hele marathon zijn Anton Costeris, Harry Wiersma en Jan Albert Veenema de grootste kanshebbers. Meervoudig winnaar Jan Venhuizen, vorig jaar nog winnaar van de marathon van Sneek, zal wel starten maar is door een slepende blessure niet voldoende in vorm. Bij de dames gaan Ylona Kruis, in juni nog winnares van de Slachtemarathon, en Marjan Oostinga als favorieten van start.Op de halve marathon is er zowel bij de dames als bij de heren een sterk deelnemersveld. Zo is meervoudig winnaar Erik Negerman er ook dit jaar weer bij. Lopers die hem het lastig willen gaan maken zijn Ben Stellingwerf (vorig jaar tweede op de hele marathon), opkomend talent Rob Vijver (onlangs nog derde bij Sneek Bolsward-Sneek), Erik Lindenholz, Erwin Akkerman en Paul Geertsema. Ook bij de dames belooft de halve marathon een spannende wedstrijd te worden. Zo staan de nummers een van de halve en hele marathon, Jacelyn Gruppen en Immy Auck Kersbergen aan de start, evenals de altijd sterk lopende Jessica Oosterloo. Ook Jacolien Ruizendaal, Bertha Bruggenkamp en Kristin Jonvik (vorig jaar winnares van de marathon van Sneek) zijn in vorm en gaan voor het podium.
 • Kleintje Berenloop
  Kleintje BerenloopOp zaterdagochtend 5 november wordt voor de vierde keer Kleintje Berenloop georganiseerd. Met ruim 1.000 deelnemers op de 5 en 10 kilometer is het inmiddels een geheel eigen evenement geworden. De route loopt door het prachtige bos- en duingebied achter West-Terschelling. De start is om 10.30 (5km) en 10.40 (10km) bij Hotel Boschrijck. Na afloop kan er worden genoten van live muziek en is er voor de deelnemers gratis koffie met pondkoek.
 • Jeugdloop
  Het is iedere keer weer een feest om te zien: de jeugdloop op zondagochtend 6 november met verschillende starts vanaf 10.00 uur.

Meer informatie over de Berenloop vindt u op www.berenloopterschelling.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.