Juli/Augustus Brinklopen & Midzomer Avond Marathon in Diever

3e BrinkloopVakantietijd betekent voor de Stichting Sport Promotie Diever en de Sportvereniging Friesland de vakantiegangers en hardloopliefhebbers een loopprogramma aan te bieden in het centrum van Diever. Dan gaan de traditionele Brinklopen weer van start. Op alle dinsdagen in Juli en Augustus is er een brinkloop over 2 – 5 – 10 km start om 19.30 uur op de brink. Hier staat dan de start/finishboog.

Inschrijven kan vanaf 18.00 uur in de recreatiezaal van het Dingspilhuus, hier is ook douche en kleedgelegenheid en het sportcafé is dan ook open. Voor een paar euro €2,50 kan men meelopen, voor alle leeftijden is er een afstand en iedereen wordt voorzien van een startnummer. Wie een medaille wil kan die kopen bij de organisatie voor de loop. Prijzen zijn er per loop niet te winnen wel is er voor degene die dit seizoen de snelste tijd neerzet op zijn/haar afstand is er bij de laatste loop de uitreiking van de waardebonnen.

Op de brink staat de geluidswagen, Jan Kooistra doet verslag van de loop, en er staan verzorgers die de deelnemers na iedere ronde van 1250 meter een spons en beker water aanreiken. De tijden en startnummers worden genoteerd door de tijd jury en staan dezelfde avond of volgende morgen op de site www.dieversportief.nlook de foto’s en het verslag staan op deze site. De EHBO staat ook op de Brink. Marathonklokken geven de tussentijd en eindtijd aan. Startnummers mogen ze houden. Veel hardlopers uit alle delen van het land en ook buitenlanders zien op de site www.hardlopendnederland.nl waar er hard kan worden gelopen in Noord Nederland en daarbij staan natuurlijk ook de Brinklopen. En lopen in de omgeving van Diever bv. Hoeve aan den Weglopen.

Op 18 juli is er weer de Midzomeravond Marathon in Diever, over 10-20-30-42.2 km deze start om 17.00 uur omdat het in de avond wat koeler is en op de fiets/bospaden het wat rustiger is met fietsers. De te lopen route is 10 km en om op de marathonafstand te komen loopt deze marathongroep eerst twee ronden door de buitenwijk van Diever en gaat dan het parkoers op, daar staat dan al de eerste verzorgingspost met water, coca cola, SIS sportdrank en banaan, ontbijtkoek en sponzenpost. Na 3 km komt de volgende voor het studentenpad en de volgende is bij Landgoed ’t Wildryck, dan langs het Hunebed waarna men kan kiezen ga ik finishen of door voor de volgende ronde van 10 km.  Gekozen is voor deze route door het Drents Friese Wold omdat het erg warm kan zij in Juli en hier de mogelijkheid is om te stoppen na een ronde en voor de organisatie de mogelijkheid om er nog een verzorgingspost bij te zetten.

Wie finisht krijgt die eindtijd die op de klokken staat, heeft zij/hij een andere afstand gelopen dan opgegeven moet dat worden gemeld bij het finishen. Voor de winnaars zijn er bloem. Ook van deze marathon staan de eindtijden op de site www.dieversportief.nl  met foto’s en verslag. De start is bij Het Kasteel de familieaccommodatie, hier is ook een toiletvoorziening, deze is 1 km lopen vanaf het inschrijfbureau Het Dingspilhuus waar ook de kleed/doucheruimtes zijn. Via de site www.dieversportief.nl kun je aanmelden voor deze loop wie dat aan de start doet betaald een paar euro meer. Na de finish is er eindverzorging met warme bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.