Juli/augustus Hoeve aan den Weg Lopen

Doe jij mee aan de  Hoeve aan den Weg Lopen in juli en augustus? Een aanrader!

3e Hoeve aan den wegloop Oude WillemOok dit jaar organiseert de Sportvereniging Friesland vanaf de prachtige en gezellige camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem een vijftal prestatie-/recreatielopen.

In eetboerderij De Hoeve is zaterdag 23-30 juli en 6-13-20 Augustus, de inschrijving voor deze aantrekkelijke lopen over 3-6-8-10-16-21.1 km op parkoersen van 3-8-10.5 km door het Grootste sportpark van Nederland, het Drents Friese Wold iedere kilometer aangegeven en heel afwisselend parkoers van asfalt, betonpad, schelpen-bospaden en de drie kilometer route lijkt wel een trail.

Inschrijven dus in de eetboerderij, er zijn twee douche/verkleedlocaties op de camping, voor het douchen €0,50 munt meenemen voor voldoende warm water. Parkeren op het parkeerterrein en bij de start in de brede bermen die kort worden gemaaid voor de bezoekers.

Het inschrijfgeld is € 6,00 inclusief consumptie in eetboerderij De Hoeve, geen herinnering maar wie een medaille wil kan die kopen na afloop bij Josefien voor € 3,00 Waardevolle voorwerpen kunnen worden ingeleverd bij de inschrijving. Bij aankomst inschrijfformulier invullen en inleveren voor startnummer vast te zetten met vier spelden voor op de borst. De tussen en eindtijden worden handmatig genoteerd, uitslagen op www.svfriesland.nl

Verzorging onderweg op de 10 km route op 6 km en na de finish/doorkomst, bij warm weer ook extra post op 4-6-10-14-16 km. water en bij doorkomst ook sponzen. Op het 8 km parkoers verzorging op het 4 km punt en bij doorkomst, voor de 3 km route na doorkomst bij start/finish. Na de finish bouillon, thee, fruit, vruchtendrank en water.

Staatsbosbeheer Het Drents Friese Wold gaf ons toestemming om deze lopen te organiseren. We lopen op de openbare fiets- en wandelpaden dus geef elkaar de ruimte bij het passeren. De start is zo vroeg i.v.m. drukte later op de paden.

Op de site www.hardlopennederland.nl worden de lopen aangekondigd en ook de afgelasten voor bijvoorbeeld bij extreem warm of slecht weer.  De loopkalender geeft maar heel weinig lopen aan in de vakantietijd en soms is Oude Willem de enige loop in Nederland. Nu men 2500 folders heeft verspreid, erg actief is op facebook en de lopen een goede naam hebben verwacht de organisator SV Friesland veel deelname. Hardlopen met aangelijnde hond is ook toegestaan.

Voorfietsers van de St. Sport Promotie Diever fietsen de eerste ronde voorop om te controleren of de bordjes er nog goed staan en tegenliggers te melden dat er hardlopers aan komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.