Kleine Wielenloop Leeuwarden & Running Center Cross Appelscha

Dit weekend Kleine Wielenloop in Leeuwarden en Running Center Cross in Appelscha.

Zaterdag organiseert de SV Friesland de Kleine Wielenloop in Leeuwarden. De eerste loop van het Open Leeuwarder Hardloopkampioenschap 2012. Nu de Schaatselfstedentocht niet doorgaat heeft men besloten de Kleine Wielenloop gewoon door te laten gaan. De start is om 11.00 uur de te lopen afstanden 1-2-7-9.5-16 km. De inschrijving is vanaf 9.30 uur in de kantine van de VV Rood/Geel  Kalverdijkje in Leeuwarden. Er is geen voetballen dus we hebben de ruimte en er is voldoende kleed-en douchegelegenheid.

De te lopen routes zijn goed begaanbaar, natuurlijk is er nog sneeuw maar daar is best op te hardlopen. We geven de route aan met gele kalkpijlen en lint. Bij een paar oversteekplaatsen  staan verkeersregelaars en onderweg staan er 2 verzorgingsposten met warm water om te drinken. Verder moet iedereen bij afslagen opletten, hier staan de pijlen met afstanden. Geen pijl is rechtdoor en de weg vervolgen. Duco fietst bij de 16 km voorop, bij de korte afstand is geen voorfietser. De jeugd loopt een route van 1 km, tot 10 jaar, ouderen lopen 2 ronden. Voor hun hebben we een prijsje beschikbaar gesteld.

Bij de finish worden de tijden genoteerd, is er de eindverzorging en de kantine is open voor versnaperingen etc. Draag het nummer zeker bij de finish duidelijk voorop de borst. We rekenen op veel deelname al zullen we veel recreatieschaatsers missen nu er nog gelegenheid deel te nemen aan toertochten end.

Zondag organiseren de LSV Invictus en de SV Friesland de 4e Running Center Cross in Appelscha.

De vrijwilligers van de LSV Invictus gaan vrijdag de route schoonmaken en boomwortel markeren. De inschrijving is in de kantine van de VV Stanfries, vanaf  10.00 uur. De start van de recreatieloop is om 11.30 uur in het Drents Friese Wold, de lopers die de gehele serie lopen meedoen hebben zelf hun startnummer. Tot 12.25 uur  kunnen de recreatielopers hun afstand volbrengen. Om 12.35 gaan de jeugdlopen van start, om 14.30 uur  de vrouwenloop en de mannen starten om 15.00 uur.

In de kantine kunnen de deelnemers aan het circuit hun startnummer inleveren in de kantine, zij krijgen hiervoor een loopshirt, wie alleen deze loop meeloopt krijgt een medaille. De prijzen per categorie worden direct zodra de uitslag bekend is. Dat is vlot na iedere run. Hepke en Hedzer zullen dit voor de organisatoren regelen. De bekers worden bij de finish in het bos uitgereikt.
Na de finish is er verzorging in de vorm van hete bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. Ook is er koffie, snert etc. voor het publiek bij start en finish. Er is kleed-douchegelegenheid bij de VV Stanfries de kantine is open voor versnaperingen.

De uitslagen komen op de sites van de organiserende verenigingen en op www.lopen.nu van Running Center Leeuwarden.

Zie voor meer informatie op die site en op die van SV Friesland en LSV Invictus.

De hardloopkalender noord Nederland is te vinden op www.hardlopendnederland.nl  hierop worden afgelastingen, mutaties en nieuwe/verplaatste evenementen bekend gemaakt.

Eén gedachte over “Kleine Wielenloop Leeuwarden & Running Center Cross Appelscha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.