Organisatie Morra Run overhandigt cheque van 4.000 euro aan KiKa

Ruim 500 deelnemers doen mee aan de Morra Run voor KiKa, opbrengst voor KiKa ruim 4.000,=, Yke Zoetendal en Ylona Kruis domineren op 10 Engelse Mijlen, ruim 70 kinderen actief in de KidsRun voor KiKa, weersomstandigheden wederom goed, 55 vrijwilligers zorgen voor mooie Morra Run

HEMELUM, 22 november 2015 – Dat de Morra Run voor KiKa ieder jaar populairder wordt, blijkt uit de jaarlijks stijgende deelnemeraantallen. In 2015 hebben ruim 500 deelnemers op een prachtig afwisselend parcours hardgelopen voor KiKa. De organsiatie was vooraf gespannen omdat de weersverwachtingen onzeker waren. En het weer heeft grote invloed op het aantal deelnemers. Gelukkig werd op zondagochtend 22 november duidelijk dat de lopers werden getrakteerd op prima hardloopweer.

Ook in 2015 Friese toplopers aan de start
podium 10 EM damespodium 10 EM heren
Niet alleen bij de recreanten wordt de Morra Run steeds populairder. Ook de toplopers gaan tijdens de Morra Run graag met elkaar de strijd aan. Op het koningsnummer (de 10 Engelse Mijlen) liep Yke Zoetendal een mooie race. De eerste zeven kilometer liep Yke gelijk op met de lopers op de 10 kilometer. Nadat de 10 kilometer route afboog, werd duidelijkdat Yke Zoetendal onbedreigd naar de eindstreep kon lopen. In een mooie tijd van 58:54 won Yke Zoetendal de 10 Engelse Mijlen. Het parcoursrecord van Erik Negerman (52:56 | 2014) kwam niet in gevaar. Bij de dames heerste Ylona Kruis uit Ysbrechtum. Zij finishde lachend in 1:06:52.

Heren 10 Engelse Mijlen  Dames 10 Engelse Mijlen
1.Yke Zoetendal Joure 58:54  1.Ylona Kruis Ysbrechtum 1:06:52

Fries kampioen Kobes op de 10km laat ook tijdens Morra Run klasse zien
Riekele Kobus werd dit jaar Fries kampioen op de 10km en liet ook tijdens de Morra Run voor KiKa zien over goede vorm te beschikken. Toch wist Erik Bouma (winnaar 2013 Morra Run op de 10km) nog vrij lang tegenstand te bieden. Ook Ynte Lemstra hield lang zicht op de 1ste en 2de plaats. Met nog 4 kilometer te gaan, versnelde Kobus en wist onbedreigd naar de finish te lopen in een tijd van 34:55. Erik Bouma finishde als 2de in een mooie tijd van 35:50. De 3de plek was voor Ynte Lemstra in 36:09.

Heren 10 km  Dames 10 km
1.Riekele Kobus Nijbeets 34:55 1. Andrea Hofstra Bolsward 41:42

Op de 5 kilometer wist bij de heren Jelmer Smid (Hindeloopen, 20:41) de 1ste prijs te winnen. Bij de dames was het Fleur Baljet (Oosthem, 19:49) die met de bloemen naar huis ging.

KidsRun
Dit jaar heeft de organisatie alle basisscholen in de regio uitgenodigd om deel te nemen aan de KidsRun voor Morra. Ruim 70 kinderen waren aanwezig om op een apart parcours hun bijdrage aan KiKa te leveren. Na afloop kregen alle kinderen een leuke herinnering.

cheque KiKaOrganisatie Morra Run overhandigt cheque van 4.000 euro aan KiKa
Namens KiKa was een ambassadrice aanwezig om de cheque van 4.000 euro in ontvangst te nemen. De ambassadrice benadrukte het belang van het doorgaan met het vinden van een medicijn tegen kinderkanker omdat in Nederland bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaanbeschadigingen kunnen krijgen.

Over de Morra Run
De organisatie van de Morra Run biedt jaarlijks het mooiste van Zuid-West Friesland, sportiviteit op alle niveaus en vraagt iedere deelnemer om een bijdrage in de belangrijke strijd tegen kinderkanker. Meer informatie over de Morra Run voor KiKa is te vinden op www.facebook.nl/morrarun of op www.morrarun.nl. De organisatie is ook bereikbaar via kika@hemelum.nl

Over KiKa
KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker. KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. Meer informatie op www.kika.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.