Oudejaarscross Leeuwarderbos met uitstekend hardloopweer

Oudejaarscross Leeuwarden

Foto’s Janke v.d.Schaaf

Verslag: Jan Kooistra

Wat waren de voorspellingen slecht voor de vrijdagmorgen wanneer de SV Friesland haar Oudejaarscross op de hardloopkalender had staan. Maar de weergoden waren hun welgezind en buien en harde wind bleef uit, al waren de buien wel dichtbij maar trokken via het noorden en oosten weg. Een 60 tal lopers verschenen er aan de start, Jan Kooistra had nog wat meer verwacht maar met zoveel lopen in dit weekend mag hij met dit aantal best tevreden zijn.

Sjouke Touber en Henk Hoekman, de bedenkers van deze crossloop hadden het parkoers uitgezet met prikkers en lint. Prachtig parkoers maar wel pittig en drekkig maar dat hoort bij een cross. Plm. 1200 meter over een stuk asfaltpad, daarna schelpen, gras en onverhard met hier en daar een plasje. Wat zagen de lopers er uit maar ze hadden genoten en plezier beleefd aan deze cross.

Oudejaarscross

Op het parkeerterrein hadden ze tenten neergezet met daarin krukjes om na de loop even te zitten. Dit onder het genot van een kop poeiermolke, bouillon, en glühwein en fruit. Ook waren er verse oliebollen van Sijbesma Bakkerij uit Boksum, heerlijk! Als die mee had gedaan aan de AD oliebollentest had die vast in de top tien gestaan waren de opmerkingen.

Tijdklassering was niet nodig, ieder liep voor zich, wel konden ze de rondetijd aflezen van de marathonklok. De meesten liepen de drie kwartier vol. Christiaan Valk, beter bekend als DJ Chris, verzorgde de muziek en gaf Sjouke Touber de gelegenheid iedereen welkom te heten en bedankte alvast de vrijwilligers die nu en het gehele jaar altijd klaar staan voor de hardlopers. SV Friesland organiseert veel kleinschalige lopen er verzorgd die prima, kwamen er voorheen een honderdtal lopers aan de start nu zijn het er 2 en zelfs zijn er lopen bij waar ze meer dan 300 deelnemers mogen inschrijven.

Iedereen die gratis aan de oudejaarscross meedeed kreeg ook nog een mok of kalender mee naar huis. Veel lopers waren op de fiets en lopend naar de startplaats gekomen zodat er genoeg ruimte overbleef om de auto’s te stallen, op de parkeerplaats en langs de parallelweg. Weer een geslaagd loopevenement, nu nog de Oudejaarsloop in Marrum op Oudejaarsdag en het jaar zit er op. SV Friesland kan terugzien naar een succesvol jaar met veel lopers bij hun prestatielopen en ook het ledental is stabiel gebleven op 750 leden.

Janke v.d. Schaaf maakte foto‘s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.