Slachtemarathon op 16 juni 2012

Slachtemarathon

WEBSITE SLACHTEMARATHON

De vierde Slachtemarathon wordt gehouden op zaterdag 16 juni 2012. De inschrijving van de wandeltocht start op 16 januari 2012, voor de hardlopers op 1 december dit jaar. Vrienden van de Slachtemarathon kunnen hun kaarten vanaf 9 januari bestellen.

Slachte

De Slachte

Vanaf het wad tot in het hart van Friesland kronkelt de Slachte: een droom van een dijk, van Oosterbierum tot Raerd, die trots uitsteekt boven het groene weide-landschap. Al sinds de middeleeuwen ligt zij daar, altijd waakzaam om het opkomende water te keren en een beschermende arm te leggen om haar bewoners. Daarna sluimert zij lange tijd, als een rustend monument.

Historie

In juli 2000 werd in het kader van Simmer 2000 voor het eerst een marathon over de oude dijk gehouden: de Slachtemarathon. Vanwege het succes van de Slachtemarathon in 2000 werd besloten om de Stichting Slachtemarathon op te richten, met als doel om iedere vier jaar een Slachtemarathon te organiseren, waarbij de deelnemers onderweg worden verrast met beeldende kunst, dans, theater en muziek. De vierde Slachtemarathon wordt gehouden op zaterdag 16 juni 2012.

Thema

Het thema van de Slachtemarathon is in 2012 ‘ûnderweis’ (onderweg). Onderweg van het verleden naar het heden en de toekomst. Onderweg over de weg die vroeger de zee moest keren en onderweg met z’n allen van Raerd naar Oosterbierum. Al sinds de eerste Slachtemarathon is cultuur een belangrijk onderdeel van de dag. In 2012 wordt dat belang alleen maar groter. De Slachtemarathon is in 42 kilometer lange etalage van de kunst en cultuur van Fryslân!

Hardloper

HARDLOPEN

Inschrijving is voor hardlopers mogelijk vanaf 1 december 2011 via deze website. Lees verder voor informatie.

Inschrijfgeld
KNAU (atletiekunie)-leden: 30 euro
Niet KNAU (atletiekunie)-leden: 35 euro

Afstand
De afstand van de Slachtemarathon, van Raerd naar Easterbierrum, bedraagt 42.195 meter, zowel toegankelijk voor recreatieve- als wedstrijddeelnemers. Het parcours is opgemeten en door de KNAU (Atletiekunie) gecertificeerd.

Starttijd
Hardlopers starten in één groep, ’s ochtends om 6.30 uur.

Tijdslimiet
Er geldt een tijdslimiet van 5 ½ uur. Hardlopers moeten voor 12.00 uur over de finish zijn.

Parcours
De Slachtemarathon onderscheidt zich door aanbod van kunst en cultuur op de route en wil op die wijze een meer dan 42 kilometer lange etalage zijn van kunst en cultuur die Fryslân te bieden heeft. De route gaat over een afwisselend parcours door het Friese terpenlandschap. Op een drietal stukken is de ondergrond grasdijk (nabij Franeker, Achlum en Bozum – ongeveer 6 kilometer in totaal). Het parcours is volledig verkeersvrij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.