SV Friesland actief in juli en augustus

SV FRIESLAND IN JULI EN AUGUSTUS ACTIEF IN DRENTHE EN GRONINGEN.

Al vele jaren is de SV Friesland, lees Josefien en Jan Kooistra, betrokken bij de organisatie van hardloopwedstrijden en prestatielopen in de andere twee noordelijke provincies. In Juli en Augustus zijn er de Brinklopen in Diever. Stichting Sportpromotie Diever organiseert deze lopen in het centrum van het dorp op de Brink. Josefien en Jan verzorgen daar het geluid en Jan  doet verslag via de microfoon. Zat men een hele tijd onder de honderd deelnemers per keer, de laatste jaren is dit aantal flink gestegen en staat het deelnemersrecord op ruim 1300 deelnemers in totaal. Negen dinsdagen is dit hardloopfeest op de Brink. In het Dingspilhuus start de inschrijving om 18.00 uur. De start is om half acht. De te lopen route is 1250 meter lang en bestaat uit klinkerweg en veel bochtenwerk. Overal staan verkeersregelaars. De marathonklokken geven de tijden aan en de jury noteert handmatig de uitslag die wordt dezelfde avond nog op www.dieversportief.nl gezet. Vaak met foto’s van Toli Schanssema uit Hoogezand.  Er is volop douchegelegenheid in het Dingspilhuus en bij doorkomst is er verzorging. Water en sponzen die worden je aangegeven. Ook komen er goede lopers aan de start. De Noordelijke top heeft wel meegedaan en Jelle Luinstra komt twee keer met z’n hele loopgroep naar Diever. Leuke training en goed voor het sociale contact. Hij heeft al toegezegd ook dit jaar te komen en zijn team is uitgebreid met toppers zoals Iwan Kamminga, Jan Venhuizen, Jan Stuursma en Ben Stellingwerf. Prijzen zijn er niet te winnen maar voor een paar euro loop je mee  2½ – 5 – 10 km.  Kom liever naar Diever.

5 Juli is de loop Rond de Blesse, deze is in de plaats gekomen voor de stratenloop in De Blesse. De animo hiervoor werd minder en de vraag naar een loop door de omgeving van De Blesse werd steeds groter. Na heel wat voorwerk is men op de vrijdagavond gaan zitten en wel op 5 juli start 19.30 uur 5-10-16 km. Geen rondjes dus maar één ronde met verzorging onderweg. Start en finish bij de VV De Blesse. Dit wordt een loop waar nu nog geen honderden lopers aan de start zullen staan gezien de volle kalender maar in de loop der jaren kan dit ook een klassieker worden. Organisatie L.Gr.De Blesse en SV Friesland.

Zaterdag 6 Juli is dan de Olde Wierdenloop in Opende op de grens van Friesland en Groningen bij Surhuisterveen. Een schitterend parkoers, opgemeten met de Jones Counter en een heel goede accommodatie. Veel vrijwilligers, chip in startnummer en verzorging onderweg. SV Friesland geluid, eindverzorging en speaker. Iwan Kamminga won en liep daarna nog een wedstrijd in het Groningerland die hij ook won. Ook hij was vol lof over de organisatie en parkoers. Starttijd 11.00 uur afstanden 6.1-10.4-21.1 km.

Zaterdag 13 Juli De Halve Marathon in Bovensmilde. Ook een mooie loop die bestaat uit twee rondes van ruim 10 km maar er is ook een 6 en 10 km. Plus jeugdloop om 13.00 uur.

Rond 14.00 uur starten de 6-10-21.1 km. IJsvereniging Voorwaarts organiseert deze loop. SV Friesland doet de eindverzorging en Jan Kooistra doet verslag. Hier wel prijzen, geldprijzen en voor de jeugd bekers of standaards. Veel verzorging onderweg, het kan dan warm zijn. Douchen en verkleden op het sportcomplex. Inschrijven en finish bij de Ijsbaan waar dan ook een jaarmarkt wordt gehouden. Gezellig altijd daar in Bovensmilde. Verschillende startpunten. Let op starttijd en waar je moet starten. Laag inschrijfgeld organisatiekosten.

Zaterdag 20 Juli de Midzomeravondmarathon in Diever op het 10 km parkoers door het Drents Friese Wold. Start 17.00 uur bij Het Kasteel, ook is de finish daar. Veel verzorging onderweg op de 10-20-30-42.195 meter deze laatste doen eerst 2 ronden dorp. Cocacola, thee, sportdrank, banaan, ontbijtkoek etc. Inschrijfgeld zonder herinnering. Deze kun je na afloop kopen. Voorinschrijven kan www.dieversportief.nl er is heel veel belangstelling voor de 30 km. Ook hier geen prijzen wel worden de winnaars in de bloemetjes gezet net over de finish. Aanmelden, verkleden en douchen in het Dingspilhuus. Na de finish ook bouillon en poncho’s voor om aan te trekken uitlopen naar het ontmoetingscentrum Dingspilhuus ong. 1 km lopen.

27 Juli de Hoeve aan den wegloop vanaf Camping Hoeve aan den weg Oude Willem tussen Diever en wateren. Start 11.00 uur inschrijven Eetboerderij De Hoeve. Kosten vier euro organisatiekosten. Douchen 50 ct. Meenemen voor warm water. Schitterend parkoers van 3-8-10 km door het drents friese wold. De caniacrosslopers met honden starten om 11.10 uur met de 3-6 km lopers. Verzorging in het bos op 4 kmvoor de 8 km en 6 km voor de 10 km lopers en bij doorkomst. Bij erg warm weer komt er een extra post voor de 21 km. Bij ingang Studentenpad. Deze loop is van SV Friesland. Zie www.hardlopendnederland.nl voor meer datums. 3 – 17 augustus  ook Hoeve aan den weglopen. Vraag deelnemers hoe mooi deze zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.