Topfysio vestigt zich in nieuw Bewegingscentrum Leeuwarden

Bron: Hallo Leeuwarden

LEEUWARDEN, 1 oktober 2012 – Eindelijk is het zover: Topfysio is in Leeuwarden verhuisd naar het nieuwe bewegingscentrum aan de Rengerslaan. “Daar zijn we heel blij mee,” zegt een van de eigenaren Anne Harm Nauta, “de nieuwe lokatie betekent onder andere meer ruimte zodat we onze innovatieve behandelmethodes nog beter kunnen toepassen.”
Het Bewegingscentrum Leeuwarden wordt woensdag 3 oktober officieel geopend. Naast Topfysio zijn o.a. ook Sport Medisch Adviescentrum, AVS, Leeuwarden Studiestad in het centrum gehuisvest. Henk de Jong, trainer SC Cambuur is daarbij één van de sprekers.

– tekst: Topfysio 
Dry needling 
Topfysio was de eerste praktijk in Noord-Nederland die zich met dry needling bezighield. “met een dun naaldje in iemands spieren prikken, dat was destijds ongekend. Mensen zijn nog steeds sceptisch, maar het werkt en de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon, dat trekt velen over de streep het toch een keer te proberen. Als je eenmaal die eerste keer hebt beleefd dan weet je hoe het voelt, hoe het werkt en wat het resultaat is.”vertelt Nauta.

Bij dry needling steekt de fysiotherapeut naalden in het verkrampte spierweefsel om zo de spier te laten ontspannen en daarmee te pijn te verlichten. Tegenwoordig kan men bij veel praktijken terecht voor deze behandeling maar Topfyio onderscheidt zich nog steeds van de anderen. Nauta legt uit: “een van de collega’s werkt zelfs al 13 jaar met deze methode. We hebben heel veel ervaring opgedaan waardoor we weten waar we moeten prikken. We prikken niet alleen de zogenoemde triggerpoints maar kunnen ook goed voelen waar zich aanvullende problemen voordoen in de spier. Die pakken we ook direct mee.”

Voor topsporters en niet-sporters

Omdat veel fysiotherapeuten van Topfysio zelf op hoog niveau hebben gesport, vinden veel top- en breedtesporters hun weg naar de praktijken. SC Cambuur, VC Sneek, het Feenstra Bike Team zijn voorbeelden van sportteams die zich aan Topfysio hebben verbonden. “Toch zijn we er niet alleen voor sporters,“ benadrukt Nauta, zelf oud-amateurwielrenner, “iedereen is welkom bij ons, zeker ook de niet-sporter. We nemen alle klachten serieus en rusten niet totdat deze verholpen zijn.”

ARP (Accelerated Recovery Performance)-trainer

De nieuwste behandelmethode bij Topfysio is het gebruik van de ARP (Accelerated Recovery Performance)-trainer. Spieren worden daarbij onder stroom gezet, gelijktijdig met het uitvoeren van een oefening. “Ook met de ARP zijn we wederom de eerste praktijk in Noord-Nederland die deze behandelmethode toepast. Inmiddels is het apparaat zo gewild dat we binnenkort een tweede geleverd krijgen.”aldus Nauta.

Naast dry needling en het gebruik van de ARP bezitten de fysiotherapeuten van Topfysio veel kennis over revalidatie-krachttraining en rouleren er drie manueel-therapeuten en een acupuncturist in iedere grote vestiging zodat elke patiënt zo adequaat mogelijk behandeld kan worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.