Uitslag 4e Brinkloop Diever

VIERDE HENK TEN HOOR BRINKLOOP MET 190 DEELNEMERS.

Het was nog behoorlijk druk in Diever toen de organisatie begon met de voorbereiding voor de 4e Brinkloop. Deze dag waren er 1750 deelnemers gestart voor de Drentse Fiets4daagse, een record en ze troffen schitterend fietsweer. In de grote tent op de Brink naast de kerk moesten ze zich melden. De routes waren uitgezet en kon er vroeg worden gestart. Henk en Wieneke van Café, Eethuisje en snackbar Keernpunt had de catering in de tent en had op het grasveld een terras gemaakt. Deze man is een goed zakenman en ondernemer zo heeft hij ook de catering van het openluchttheater waar heel veel voorstellingen, vaak allemaal uitverkocht, van de Shakespearegroep worden gegeven.
Omdat Restaurant Brinkzicht is gesloten moest er een tent komen op de Brink waar ook veel activiteiten zijn tijdens deze Drentsefiets4daagse. Zo was er na de Brinkloop een optreden van het Drensjeugdorkest. Veel belangstelling hiervoor en ook voor de Brinkloop.

Maar liefst 190 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de 2½-5-10 km.
Jelle Luinstra Dronrijp, de trainer van de wedstrijdgroep van Lionitas Leeuwarden was er dit keer bij met zijn groep, ieder jaar komt hij twee keer naar Diever om in de plaats van een baantraining een testloop te houden in deze Brinkloop. Ook komt hij meerdere malen te trainen in het Drents Friese Wold. Snelle lopers hierbij o.a. Mariska Kramer van SV Friesland die de Slachtemarathon won en Franke Smidstra die zaterdag eerste werd bij de 20 km Midzomeravondmarathon. Ook Yvonne Kassenberg uit Burgum was erbij, zij heeft het parkoersrecord op de 10 km staan 37.24 gelopen op 30 augustus 2011, Mariska heeft die op de 5 km 16.42 gelopen op 9 augustus 2011 Jessica Oosterloo Appelscha heeft dit record op de 2½ km. 8.25 gelopen op 29-07-2008 Remon van Lunzen Leeuwarden heeft het record op de 10 km met 32.09 gelopen 21-07-2009 hij was er dinsdag niet bij.

Het was warm en veel lopers hadden achteraf beter in kunnen schrijven voor de 5 km inplaats van de 10. Veel van hen stopten eerder dan nadat ze 8 ronden hadden gelopen. Bij iedere doorkomst water en sponzen, altijd goed geregeld anders waren er vast meer uitvallers geweest. Ferry v.d.Ven, één van de vaste vrijwilligers en trotse opa van Lottie, Amy en Ed, die de 2½ km liepen, mocht het startschot lossen. De kruispunten waren allemaal bezet door de verkeersregelaars van de Stichting Sport Promotie Diever, welk een drukke week hadden, de meesten waren ook betrokken als verkeersregelaar bij de Drentsefiets4daagse en moesten ’s morgens zich om 6.uur al melden voor de instructie. Ze hadden daar de nieuwe verkeersregelaar vesten aan welke SV Friesland voor de stichting had meegenomen. Deze vonden ze zo goed en goedkoop dat de drentsefiets4daagse er 20 voor hun zelf bestelde bij SV Friesland. Het is immers gemakkelijker dat je ze zelf bezit dan altijd dat gehuur bij een ander.

De tijdjury kon hun borst maar natmaken al was dat al niet van de zweet, zij houden de ronden bij en noteren al de eindtijden, twee personen per afstand. De lopers houden dat zelf ook bij en weten precies hoelang zij over de ronde van 1250 meter doen. De snelle plm 4 minuten de langzaamste 7½ minuut per ronde. Impe Stoker uit Wijnjewoude kreeg dit keer de poedelprijs hij kwam als laatste binnen op de 10 km net binnen het uur. Direct na zijn finish begon het orkest te spelen.

Speaker Jan Kooistra kon niet iedereen noemen die voorbij kwam of finishte, daar was het te druk voor en ze kwamen met groepjes voorbij. Gelukkig hield de jury het wel bij en kon de uitslag vermelden op de site www.dieversportief.nl ook Toli Schanssema was er weer om foto’s te maken deze staan op http://hardlopenmettoli.blogspot.nl hiervoor is veel belangstelling. Veel lopers hadden de aankondiging van de Brinklopen gevonden op de site www.hardlopendnederland.nl deze site is er vanaf november en heeft al meer dan 50.000 unieke bezoekers uit binnen en buitenland.

De meeste deelnemers komen uit de drie noordelijke provincies maar er waren ook veel campinggasten. Zelfs enkele leden van het Drentsjeugdorkest liepen een ronde mee en kwamen binnen onder luid applaus van hun collega’s.

De lopers werden uitgenodigd om zaterdag de 28e juli mee te doen aan de Hoeve aan den Wegboslopen, in het Dingspilhuus lagen de folders. Hier bleef het na afloop nog gezellig druk de vrijwilligers krijgen hier een drankje aangeboden door de organisatie.

Het Dagblad van het Noorden bestede ook aandacht aan de Hoeve aan den Weglopen, afwachten maar hoeveel lopers er komen, Lauwersoog-Ulrum, een Noordelijke klassieker is er ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.