Uitslag 8e Henk Ten Hoor Brinkloop Diever

JAN VERWOERT DUIZENDSTE DEELNEMER BRINKLOPEN DIEVER 2012

FOTO’S Toli Schanssema

992 deelnemers hadden tot deze 8e Henktenhoorbrinkloop in Diever dit jaar meegedaan dus de 8e aanmelder was nummer duizend, Jan Verwoert uit Midwolda was de gelukkige en kreeg bij de start een boeket bloemen uitgereikt door Josefien Kooistra namens de organisatie de Stichting Sport promotie Diever en Sportvereniging Friesland. Hij mocht ook het startschot lossen maar liet dat liever over aan Josefien.

Dit keer melden zich 108 deelnemers dus stond de teller nu op 1100 en volgende week is het de laatste en hoopt men op 150 lopers dan is het deelnemers record dat sinds 2005 op 1249 staat verbroken. Met de deelname van de P.v.d.A. gedelegeerden en aanhang zou dat moeten lukken. Zij lopen deze Brinkloop voor een goed doel De Voedselbank Westerveld.

Jan StuursmaBij deze 8e Brinkloop ook weer snelle mannen aan de start, Jan Stuursma Sappemeer was met zijn vader die ook zijn trainer is naar Diever gekomen voor een trainingsloop. Hij verbeterde het seizoenrecord 32.42 en kwam heel dicht bij het parkoersrecord wat op naam staat van Remon v.Lunzen Leeuwarden 32.09 gelopen op 21-07-2009. Jordy Stam uit Diever liep ook geweldig 37.24 dat deed hij al van jongs af aan en nu bij AV Heerenveen is hij nog sneller geworden. Bert de Boer uit Staphorst die de 5 km had gelopen ging met hem door als haas op de 10 km. Truus Bakker uit Holwierde was dit keer degene die de poedelprijs kreeg, ze had ruim een uur nodig voor de 10 km maar ze deed het toch maar weer even op haar vertrouwde tempo. Op de 5 km ook het talent Jessica Oosterloo uit Appelscha 17.38, zij heeft het parkoersrecord op de 2½ km in 8.25 gelopen op 29-07-2008 en liep nu de 5 km. Geen parkoersrecord maar prima gelopen op dit pittige parkoers van 1250 met klinkers en bochtenwerk.

Het was een mooie loopavond, wel warm maar met de uitstekende verzorging na iedere doorkomst was het prima te doen. 25 liepen de 2½ km. De meeste jeugd maar ook de 82 jarige Berend Schreuder uit Zweeloo liep deze afstand, volgende week is hij 83. 55 lopers op de 5 km en 28 kozen voor de 10 km. De vrijwilligers werden bedankt door de lopers voor het regelen van het verkeer, verzorging, tijdwaarneming en verslag.

De uitslagen staan op www.dieversportief.nl en www.svfriesland.nl de foto’s van Toli zie http://hardlopennmettoli.blogspot.com/ en de hardloopagenda Noord Nederland www.hardlopendnederland.nl de persoonlijke verslagen van Jan Kooistra zie www.ikwilparty.nl  van DJ Chris bij  de Dykdravers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.